SZÉPSÉG

A kávé növeszti, a sör erősíti a hajat - Különleges hajápolási, hajnövesztési módszerek

Ma már rengeteg házi praktika közül válogathatunk, ha hajápolásról vagy hajnövesztésről van szó. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb eljárásokat, amiket te magad is elkészíthetsz drága költségek nélkül.

 

Az olaj, a tojás, a sör, a kávé és még számtalan hozzávalót felsorolhatnánk, annyi féle módszert ismerünk már arra nézve, hogy hajunk fényesebb, csillogóbb, hosszabb és egészségesebbé váljon. Azonban mielőtt mindet egyszerre alkalmaznánk, nézzük meg, melyik hogyan hat hajkoronákra.

 

Olajok


Az olajok kétségkívül hozzájárulnak ahhoz, hogy hajunkat nem csak ragyogóvá, de egészségesebbé is teszi. Általában az útmutatások megegyeznek: a felmelegített olajat masszírozzuk bele a fejbőrünkbe – de nem árt, ha a teljes hajhosszra is kenünk –, tegyünk rá törölközőt vagy fóliát, amivel melegen tartjuk, és jobban kifejti hatását, majd hagyjuk rajta egy-két óráig. A hátránya minden olajnak, hogy viszonylag nehezen lehet kimosni, és az eredmény hosszú, folyamatos használat után fog látszani, viszont jótékony hatása garantált. A legnépszerűbb olajak a ricinusolaj, az extra szűz olivaolaj és a kókuszolaj, mindenki másra esküszik, bár hatásukban nem sokban térnek el.


Amit azonban fontos tisztázni mindhárom olaj esetében, az a mennyiség. Hiába varázsolja hajunkat egészségesebbé, vagy hosszabbá, a túl sok olaj zsírosodást válthat ki. Nem szabad elfelejteni, hogy mindenki máshogy reagál a különböző anyagokra és kencékre. Lehet, hogy valakinél már három hét után észrevehető a haj javulása, míg valakinél akár több hónapon keresztül sem történik jelentős változás.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL