REJTÉLY-MISZTIKA

Ha megtalálod, gazdag leszel! - Eltűnt kincsek nyomában

Annyi szent, ha véletlenül vagy készakarva, de megleled ezeket a kincseket egyszer, az holtbiztos, hogy gazdag leszel. Kivéve, ha az állom elorozza tőled… de itt van számodra kalózok, nácik, aztékok aranya és csecsebecséi, amik tavak és barlangok mélyén, városok alatt csak arra várnak, hogy Te megtaláld őket!

{KEPGALERIA}

Aranyra épült város

Jól ismerjük Hernán Cortést és általában a gyarmatosító spanyolokat, akik előszeretettel játszották a jöttünk-láttunk-elfoglaltuk című honfoglalós játékot. Így járt az ősi azték főváros is, Tenochtitlán. Csakhogy az aztékoknak idővel annyira elegük lett belőlük és gyáva uralkodójukból, aki ölbe tett kézzel várt, hogy kiutasították a spanyolokat a városból. Persze ők leginkább csendben szerettek volna elosonni, már csak azért is, hogy Cortés parancsára, kicsempészhessék az azték aranyakat és kincseket, amikkel teletömték a páncéljaikat. Főleg a Narváez seregéből származó tapasztalatlan katonák terhelték meg magukat annyi rablott arannyal, hogy majd összecsuklottak alatta.

Na igen ám, de így azért sokkalta nehezebbé vált számukra a közlekedés, különösen a város elhagyása. Ugyanis Tenochtitlán egy tó közepi szigetre épült. Tehát, 1520. július 1-je van, a kitörés napja. Viharos, esős éjszaka. A spanyolok gyorsaságukban és észrevétlenségükben bíztak. Csakhogy a hordozható híd az első csatornánál beleragadt a sárba, ezért az aztékok felfedezték a kitörést. Minden létező házból, az utcáról előtörtek az aztékok, és kenukra pattant spanyolokra és indián szövetségeseikre támadtak. Az utcákon megkezdődött a hentelés, és a kenukon menekülőket pedig szépen belelökték a tóba.

Cortés zokogott, amikor elérte a szárazföldet és meglátta mi maradt seregéből. Innen ered a „szomorú éjszaka” (La noche triste) elnevezés, ami még ma is ismerősen cseng spanyolok fülének.

Szóval a rengeteg arany és kincs éppenséggel a tó fenekére süllyedtek. Tenochtitlán a mai Mexikóváros helyén állt. A város pedig ráépült a kiszáradt tómederre és az eltemetett azték aranyra.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL