GASZTRO

Húsleves csirkéből

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

2 egész csirke
3 fej vöröshagyma
3 sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
2 szál póréhagyma
2 ág zeller
Kakukkfű, babér
10 szem bors

4 szem szegfűszeg

 

Elkészítése:

Tyúkból vagy kicsontozott csirkéből készítjük. A sikeres készítés titka a szárnyas húsának frissességében és a főzés folyamatában rejlik, amelynek lassúnak és egyenletesnek kell lennie.

Körülbelül 1,5 liter leveshez zsírtalanítsunk és vágjunk 3 nagyobb darabba 2 csirkét. Készítsük elő a zöldségeket: hámozzuk meg és vágjunk félbe 3 fej hagymát, 3 sárgarépát és 2 gerezd fokhagymát. Készítsünk fűszercsokrot 2 szál póréhagymából, 2 ág zellerből, kakukkfűből és babérból.

Tegyük a húst egy nagy fazékba, öntsünk rá 3 liter vizet, és forraljuk fel. Szedjük le a habját, és tegyük bele a zöldségeket, 10 szem borsot, fél evőkanál durva szemű sót és 4 szegfűszeget.

Főzzük a húslevest nagyon kicsi lángon 2 órán keresztül, rendszeresen leszedve a habját. Szűrjük le a levest, vegyük ki belőle a zöldséget és a csontokat, hagyjuk kihűlni, majd tároljuk a hűtőszekrényben. Akár le is fagyaszthatjuk.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL