GASZTRO

Vagdalt húsos lasagne

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A mártáshoz:

2 nagy fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
300 g vagdalt hús(konzerv)
400 g aprított paradicsom (konzerv)
500 g paradicsompüré (konzerv)
1 evőkanál friss, aprított kakukkfű
1 teáskanál zöldségleves por



250 g előfőzött lasagnelap



A tetejére:

600 ml tej
2 evőkanál őrölt mustármag
1 evőkanál kukoricaliszt
30 g alacsony zsírtartalmú sajt
Só és frissen őrölt feketebors

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütőn 4. fokozat).

2. Fűts fel egy nagy teflon serpenyőt, majd süsd puhára a vörös- és a fokhagymát. Add hozzá a vagdalt húst és főzd aranybarnára.

3. A megmaradó hozzávalókat mind öntsd hozzá, keverd jól el, majd húsz percig párold, hogy jól egyesüljenek az ízek. Ezalatt az idő alatt készítsd el a lasagnéd tetejét.

4. Melegítsd fel a tejet egy serpenyőben. Először hígítsd fel a kukoricalisztet kevéske hideg tejjel, majd add hozzá a serpenyő meleg tejéhez az őrölt mustármaggal együtt. Végül ízesítsd sóval és őrölt borssal.

5. Hőálló edénybe kanalazz vékony réteg mártást, majd egyengesd el és fedd le lasagne lapokkal. Rétegezd így a tésztalapokat és a vagdalt húsos mártást egészen addig, míg el nem fogynak a hozzávalók.

6. A tetejét ha befedted egy adag tésztalappal, akkor a tejes-kukoricalisztes keveréket kend el rajta egyenletesen, majd szórd meg reszelt sajttal.

7. Süsd meg a sütőben aranybarnára (kb. 35-40 percet vesz igénybe).

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL