GASZTRO

Tészta chilivel, csirkével és csicseriborsó mártással

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

200 g Fusilli tészta
1 db filézett csirkemell csíkokra vágva
100 g csicseriborsó
150 g tisztított spenót
1 piros csili, megfelezve és szeletelve
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 fej vöröshagyma felaprítva
3 teáskanál olívaolaj
100 ml paradicsommártás konzerv
2 teáskanál morzsolt bazsalikom
Parmezán a tálaláshoz

 

Elkészítése:

1. Egy lábosban főzd ki 12 perc alatt a tésztát. Majd szűrd le, és rácsepegtetett olívaolajjal keverd el, hogy ne ragadjon össze.

2. Közben melegíts fel egy nagy serpenyőt, önts bele olívaolajat és forrósítsd fel. Dobd rá a filézett csirkemellet és süsd 30 másodpercig, mindegyik oldalát. Add hozzá a hagymát, a csicseriborsót, a fokhagymát és a chilit, majd főzd további 3 percig őket.

3. Add hozzá a paradicsommártást és a spenótot, melegítsd fel, majd fedd le. Lassú tűzön párold, míg a spenót el nem fonnyad. Add hozzá a tésztát és keverd össze, hagyd hogy rottyanjon egyet. Majd vedd a tűzről.

4. Tálaláskor szórd meg parmezánnal és díszítsd bazsalikommal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL