200 g tört búza
1 padlizsán
60 g feta sajt (elhagyható!)
1 ek olívaolaj
2 dl víz
1 ek apróra vágott friss koriander
Só és őrölt bors
1. Meghámozzuk és nagy kockákra vágjuk a padlizsánt. Szűrőbe tesszük, enyhén megsózzuk, és 30 percig hagyjuk csepegni. Alaposan leöblítjük, megszárítjuk. A feta sajtot vékony szeletekre vágjuk.
2. Olajat hevítünk tapadásmentes bevonatú, mély serpenyőben, beletesszük a padlizsánkockákat, és 5 percig pároljuk, míg megpuhulnak, időnként megkeverjük. Szűrőkanállal kiszedjük, papírtörlőn megszárítjuk.
3. Papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, beleöntjük a tört búzát és a vizet, sózzuk és borsozzuk. Lefedjük, és 5 percig kis lángon főzzük.
4. Visszatesszük a padlizsánt a serpenyőbe, összekeverjük a búzával, és ha kell, utánafűszerezzük. Lefedve még 2-3 percig főzzük kis lángon, hogy jól átmelegedjen az étel.
5. A serpenyőt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a feta sajtot, elkeverjük. Néhány percig hagyjuk állni, megszórjuk korianderrel, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK