GASZTRO

Lekváros bukta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
½ kocka élesztő (2,5 dkg)
½ klg liszt
2 tojássárgája
8dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj

2 ½ dl tej (langyos)

A töltelékhez: Sütőlekvár

 

Elkészítése:

Kézmeleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot a sót és a felfuttatott élesztőt, és megdagasztjuk a tésztát. Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 1 óra hosszát kelni hagyjuk. Ezután óvatosan vékonyra nyújtjuk, majd kockalapokat vágunk belőle. A közepére felkockázott sütőlekvárt helyezünk, és feltekerjük miután behajtottuk a két végét (hogy ne folyjon ki a lekvár). A tetejét kenjük meg a tojás fehérjével, majd 190 C-on süssük pirosra. Miután megsült még forrón szedjük ki a tepsiből és szórjunk porcukrot a tetejére.

Vissza a többi recepthez! »

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL