Hozd magad formába karácsonyig!

 

Jobb formában, elégedetten

Ha nem vagy híve a diétázásnak vagy éppen csak kiábrándultál már mindegyikből, és nincs kedved egy újabbat kipróbálni, akkor egyszerűen próbálj meg változtatni evési szokásaidon. Vezess be új szabályokat! Például ezeket:

• Sose hagyd ki a reggelit.

• Csökkentsd a koffein bevitelét. Próbáld meg fokozatosan zöld teára lecserélni a kávét. Ha egyszerűen a kávé ízét imádod, akkor maradj meg napi két csészényinél. Azért van erre szükség, mert a koffein felszabadítja az inzulint, ami gerjeszti az étvágyat viszont mindeközben lelassítja a zsírégetést.

• Étkezz a jól ismert mondás alapján: reggelizz mint a király, ebédelj mint a paraszt és vacsorázz koldushoz méltóan. Így a szervezeted is tud majd pihenni és nem rakódnak le az esti evés fölöslegei.

• Mindig tarts magadnál pár szem gyümölcsöt, egy zacskó diákcsemegét vagy müzliszeletet. Ezek amellett, hogy egészségesek is, megelőzik az éhségrohamot, ami aztán majd a falánkságig hajszol.

• Ha nem szeretsz sportolni, akkor válaszd a kézenfekvő megoldást: egyszerűen gyalogolj többet a megszokottnál. Naponta növeld az adagot, és gyorsítsd a lépéseidet. Kezdd azzal, hogy hamarabb szállsz le a buszról, majd próbálj meg liftezés helyett lépcsőzve felérni a célhoz. Lehullott már az első hó is, megnyitottak a jégpályák: hívd el a haverokat és menjetek el korizni vagy szánkózni.

• Nassolj egészségesen! A csipszet váltsd le csíkokra vágott répára vagy uborkára, a mártogatós ketchup vagy majonéz helyett lehet alacsony zsírtartalmú tejföl. Tejcsoki helyett válaszd a magas kakaótartalmú étcsokoládét. És a tévhittel ellentétben az olajos magvak kifejezetten egészségesek, hiába magas a zsírtartalmuk, megvédenek a szív- és érrendszeri betegségektől, sőt a legújabb kutatások szerint még az anyagcserét is serkentik. Persze, az agyonsózott verziót kerülnöd kel.

• Igyál legalább napi két liter folyadékot! Természetesen csak olyan ital jöhet szóba, ami alkohol-, cukor-, édesítőszer- és szénsavmentes.

 

Színes ételek, kemény szabályok, látványos eredmény

A lapos has és karcsú derék nem feltétlenül illuzórikus álom, főleg ha 4-5 kilótól szeretnél megszabadulni. Egy francia dietetikus, Dr. Agnes Aurby módszere azon az egyszerű és jól ismert alapelven alapul, hogy kizárólag kalóriaszegény ételeket kell fogyasztani. Persze, ha ez ennyire kézenfekvő lenne, nem kísérleteznének annyian folyamatosan újabb módszerekkel…

Dr. Aurby három színnel jelölte a különböző ételcsoportokat, amiket aztán egy vagy több naphoz rendelt. Fogyókúrás rendszer nagy önuralmat követel, és sok lemondással jár.

Fehér napok

A hétfő, a péntek és a szombat tartozik a fehér napok közé. Ilyenkor ajánlott a zsírmentes ételek fogyasztása egész nap, amihez dukál napi három darab pirítós.

Zöld napok

Ezeken a napokon, ahogy már az elnevezés is árulkodik, kizárólag zöldséget és salátát ehetsz illetve párolt rizst zöldségekkel. Amikor csak zöldet ehetsz kedd, szerda és csütörtök.


Piros nap

Idetartozik a hét utolsó napja, a vasárnap. Ekkor kizárólag húst és halat ehetsz, de akkor is csak grillen vagy megfőzve. Viszont ehhez már dukál a köret is: rizs és saláta formájában.

 

+ Két szabály

1. Minden evés után meg kell innod egy pohár meleg vizet vagy egy evőkanál almaecetet kell tenni a hidegvízhez.
2. Természetesen le kell mondanod a kenyérről, az édességekről, a szénsavas italokról, valamint az alkoholról.

  

Tetszenek ezek a képeslapok? Küld el valakinek! >>>

 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL