GASZTRO

Sütemények sütés nélkül, gyorsan!

Szerző:
Szabó Anna
Akár minden hétvégén megörvendeztetheted a családodat valami nyalánksággal, ha kipróbálod receptjeinket. Ráadásul még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, mert néhány perc ráfordításával olyan süteményeket készíthetsz, hogy mind a tíz ujjukat megnyalják utána.

1. Kekszes krémes

Hozzávalók

- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 csomag vanília puding
- 2 tojás
- 7 evőkanál cukor
-1 evőkanál liszt
- 12 dkg margarin
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin

Elkészítés


Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.

A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.

Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.


2. Gyümölcsös kekszes

Hozzávalók

- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 3 pohár tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- gyümölcs
- 1 csomag tortazselé

Elkészítés


Egy közepes méretű tepsi aljára sorba lefektetjük a háztartási kekszet. A tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és ráöntjük a kekszek tetejére. Ezután egy újabb sor keksz következik. Minden keksz tetejére egy darab gyümölcsöt rakunk, és leöntjük a már elkészített tortazselével. Hűtőben legalább 6 órát kell állnia ahhoz, hogy a kekszek megpuhuljanak, és szeletelhetővé váljon az édesség.

Tipp: Érdemes mindig idény gyümölcsöt használni, de banánnal mindig ízletes édességet kapunk.


3. Expressz almatorta

Hozzávalók

- 1 kg alma
- 1 kg babapiskóta
- 2 csomag pudingpor
- 5 dl víz
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- citromlé

Elkészítés


Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a felét még melegen a piskótára öntjük.

Újabb piskótasort helyezünk rá, a tetejére pedig ráöntjük az almás massza másik felét. Szépen elsimítjuk a krémréteget, és betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megköthessen. Legalább 6 órára van szüksége ahhoz, hogy ki lehessen venni a tortaformából, és szelelni lehessen. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel. Ezáltal egy igazán mutatós, ám egyszerűen elkészíthető tortát tálalhatunk az asztalra.


4. Gyors csokoládétorta

Hozzávalók

- 1 csomag babapiskóta
- 2 csomag csokoládés Aranka krémpor
- 1 csomag tejszínhabpor
- 1 csomag habfixáló
- csokoládé darabok
- tej és rum

Elkészítés

A babapiskótákat egy kevés rummal elkevert tejbe áztatjuk. Egy kerek kapcsos tortaformát kivizezünk, és kirakjuk az ázott babapiskótákkal.

Fél liter tejjel elkeverjük az Aranka krémporokat, majd az előzőleg felvert tejszínhabport, és a habfixálót is hozzákeverjük. A massza felét ráöntjük a lerakott babapiskótákra, majd még egy réteg áztatott babapiskótát rakunk a tetejére, és a maradék krémet is rásimítjuk.

A tetejét csokoládé darabokkal díszítjük. Önthetünk rá egy kis vanília krémet, vagy pudingot, amelytől sokkal gusztusosabb lesz az édesség. Hűtőbe helyezve másnap lesz szeletelhető és fogyasztható.


5. Gyümölcsös müzli golyók

Hozzávalók

- 20 dkg müzli
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg margarin
- idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint

Elkészítés

A müzlit ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott margarinnal és a cukorral. A választott gyümölcsöt egészen apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük a masszához. A végén a gyümölcslével olyan állagúra hígítjuk, hogy golyókat tudjunk belőle formázni. Hűtőbe helyezve néhány óra alatt összeáll, és lehűl. Akár kávé vagy tea mellé, akár ebéd utáni desszertként is fogyasztható.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL