REJTÉLY-MISZTIKA

Uralkodj a szellemeken, varázsolj elő, amit csak akarsz! - A világ 5 legmágikusabb könyve

Szerző:
Szabó Anna
A grimoire a mágikus varázsigék, szertartások és ráolvasások középkori gyűjteménye. A könyvek mély értelmű, titkos nyelven íródtak, és útmutatást adnak, hogyan lehet megidézni a szellemeket, démonokat, illetve hajmeresztő mágiákat és szertartásokat tartalmaznak arra, hogyan varázsoljunk el valakit, hogyan jussunk pénzhez vagy lássunk bele a jövőbe. Ám egyszerre, ezek a legveszélyesebb könyvek is!

 

Az elnevezés a francia grammaire (nyelvtan) szóból ered, és ha minden igaz maguk a könyvek klasszikus héber vagy egyiptomi eredetűek. Állítólag a varázsigék csak akkor voltak hatásosak, ha a könyv ajándékként került használója birtokába, mivel a gazdát cserélő pénz kioltotta hatékonyságukat. A grimoire-ok nagyméretű, emberi vagy állati bőrbe kötött könyvek voltak, melyekben a tartalomjegyzéket kézzel írták pergamenlapokra. Olyan részletes, pontos, mágikus pecsétekkel ellátott rituálékat találunk bennük, amelyekkel szellemeket, démonokat idézhetünk meg. Némelyikben elképesztő varázslatok vannak, amivel elvarázsolhatjuk a kiszemeltünket, fokozhatjuk a termékenységünket (vagy állatainkét), pénzhez juthatunk, kincseket találhatunk, beleláthatunk a jövőbe, de még arra is ad valamelyik utasítást, hogyan add el a lelkedet az ördögnek.  

Bár manapság alig lehet őket használni, mert nincsenek meg az adott körülmények, vagy nehezen beszerezhető tárgyakat tartalmaz. Elvégre ma már nem lophatsz ki csak úgy egy koporsószöget vagy egy tolvaj levágott kezét. De méhlepényhez és egyéb állati belsőségekhez sem olyan könnyű hozzájutni.  Az se könnyen kivitelezhető, hogy mondjuk az ember a  ceremónia előtt elvonuljon hét napra a világtól, hogy ne szexeljen, ugyanis a testi érintkezés bizonyos esetekben ront a varázslat hatásosságán. Tehát ezek egy teljesen másik korban, szellemiségben íródtak, vagyis nem könnyű lefordítani, értelmezni őket. Ám a pecséteket, némely varázslatot és igézetet még lehet használni belőlük.

Mondani sem kell, aki nem rendelkezik elegendő tapasztalattal, az inkább ne is kísérletezgessen ilyen könyvekkel, mert csak a bajt hozza a fejére a jólét helyett.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL