Mit viselj az állásinterjún?

Ha koptatott farmerban és retró stílusú, kivágott topban mész az interjúra, akkor nem biztos, hogy olyan képet fogsz sugározni, ami megfelel a kívánt állásnak. Az, ahogyan kinézünk, gyakran sokkal fontosabb annál, amit mondunk. Ezért érdemes időt szánni arra, hogy meggyőződj arról, hogy a megjelenésed magabiztos és megfelel-e az elvárásoknak.


A ruhadarabok kiválasztása

Nincsen olyan szabály, amely megmondaná, mi is az az öltözködési stílus, ami mindig mindenhova megfelelő lenne. Támaszkodj a józan ítélőképességedre, és közben tarts szem előtt néhány általános szabályt.

Ha például méregdrága Gucci ruhákban feszítesz, akkor nem fogsz piros pontokat kapni, kivéve, ha valamelyik divatmagazinnál keresel állást. A legjobb, ha utánanézel annak, hogy milyen öltözködési szabályok érvényesek azon a helyen, ahova jelentkeztél.



Az sem mindegy, hogy milyen típusú céghez jelentkezel

Ha valamilyen hivatalos irodába jelentkeztél, viselj komoly, konzervatív kosztümöt. Ha nem hivatalos irodába jelentkeztél, akkor inkább nadrágkosztümöt vegyél fel, vagy pedig különálló ruhadarabokat, de rétegesen. Ha a munkaadó új ötletekre és fiatalos kinézetre vágyik, akkor keress valami eredetibbet és energikusabbat.



A smink

Szintén nagyon fontos, hogy olyan sminket válassz, ami illik a bőröd és a hajad színéhez. És ne feledd, hogy inkább öltözz túl elegánsan, semmint túl sportosan. Ne vegyél fel miniszoknyát, szűk pulcsit és hatalmas, lenge darabokat. Ha szépen szabott, kényelmes ruhát viselsz, akkor olyan benyomást fogsz kelteni, hogy jól ítéled meg magad.



Hat lépés a siker felé

A legtöbbet az apró részletek árulják el rólad, ezért különösen ügyelj az alábbiakra:


- Haj: Megéri egy kis pénzt szánni egy jó frizurára, hiszen az interjún főleg a fejedet és az arcodat fogják nézni.

- Smink és ékszer: Ne viselj túl erős sminket. Ne feledd, hogy ha nem a megfelelő környezetben hordod, akkor egy orrkarika miatt elveszítheted álmaid állását.

- Cipő: A cipőd legyen elöl zárt, és ügyelj arra, hogy jól ki legyen polírozva, ne legyen kopott.

- Kezek: A kezeid legyenek szépen manikűrözöttek, és ha használsz körömlakkot, akkor az mindenképpen visszafogott színű legyen.

- Parfüm: Az a legjobb, ha nem használsz parfümöt, mert előfordulhat, hogy az általad annyira kedvelt illatot az interjúztató kifejezetten utálja.

- Táska: A hatalmas, mindig telezsúfolt kézitáskát inkább hagyd otthon, és helyette csinos kis aktatáskát vigyél magaddal.



SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL