SZÉPSÉG

Fiatalodj a fürdőszobában!

Szerző:
Szabó Anna
Ha szeretsz elmerülni egy finom fürdőben, relaxálni és utána megszépülve, megfiatalodva kilépni a kádból, akkor a következő ötletek tetszeni fognak. Rendszeres alkalmazásukkal meglátod, környezetednek is feltűnik majd a változás, rácsodálkoznak az arcod üdeségére, ragyogó bőrödre, energikusságodra.

 

Tengeri sós fürdő


Bőröd meghálálja majd, ha ezzel a kellemes fürdővel zárod a napot. Fél kilogramm tengeri sót tegyél a vízbe, amelyben aztán tölts el legalább egy negyedórát. Fontos, hogy a kellő hatás érdekében ne kősót illetve étkezési sót használj. Ez a pihenő jót tesz a kötőszöveteidnek, elősegíti a méregtelenítést. A bőröd rugalmasabb lesz, ahogyan sejtjeid ásványi anyagokkal és nyomelemekkel gazdagodnak. Miután kiszálltál a kádból, pihenj le 20 percre, de ügyelj arra, hogy még ne merülj álomba. Mivel a só vizet von el a szervezetből, azt pótolni kell, úgyhogy igyál sok folyadékot, de lehetőleg ne cukros üdítőt vagy efféléket, részesítsd előnyben a gyógyteákat vagy a vizet. Akinek száraz a bőre, épp emiatt ne sűrűn alkalmazza.

Vaníliás fürdő


A sok só után jöjjön egy édes kényeztető tipp, melynek már illata is elbűvölő, és ki sem akarsz majd lépni a kádból. Négy evőkanál tejszínben keverj el négy csepp vaníliaolajat, majd add ezt az elegyet a fürdővízhez. Kellemes ellazulást!

Szépülj szőlőlevelekkel


Ezt a receptet nem az esti fürdéshez ajánljuk, inkább akkor, amikor van egy kis időd magadra, és szeretnéd, ha a bőröd felfrissülne egy kicsit. Szórj 38°C-os vízbe szőlőleveleket, és merülj el közöttük. Tíz perc elteltével zuhanyozz le langyos vízzel, de ne használj se szappant, se tusfürdőt. Alaposan, erőteljesen dörzsöld át a bőröd, miközben szárazra törlöd.

Tejes-mézes-mandulás kényeztetés


Kleopátra is állítólag a tejfürdőnek köszönhette bársonyosan sima bőrét, ha eddig nem próbáltad, akkor itt az ideje. Melegíts fel egy liter tejet egy csésze mézzel és pár csepp mandulaolajjal, majd öntsd ezt az elegyet a fürdővízhez. Félórányi kellemes pihenés nedvességgel tölti majd fel a bőrödet. Az meg csak hab a tortán, illetve a fürdőn, hogy minden bőrtípusra ugyanolyan kedvező hatással van, az érzékeny bőrűek is nyugodtan alkalmazhatják. Ha tovább meg szeretnéd őrizni bőröd bársonyosságát, akkor ne zuhanyozz közvetlenül utána, csak később, és inkább csak itasd fel finoman törülközővel testedről a vizet.

Mézes fürdő problémás bőrre


Ápolja és nyugtatja a bőrt, a pattanásokat is jótékonyan kezeli az a fürdő, amely három evőkanál mézzel és fél liter almaecettel készül. Mielőtt a kádba öntenéd, keverd őket össze alaposan. Kellemesen el is lazít ez a fürdő, amellett, hogy a bőrproblémákat is enyhíti.

Narancsos jégkocka


Bár jól hangzik egy üdítő vagy egy koktél kapcsán a narancs és a jégkocka, valójában itt nem erről lesz szó. Készíts elő a fagyasztóban pár szem jégkockát, de ne a szokásos módon, hanem 1-1 csepp narancsolajjal dúsítva. A zuhanyzás alkalmával dörzsöld át velük az arcodat, a nyakadat, a dekoltázsodat és a karjaidat. Olyan ez, akár egy frissítő, feszesítő kezelés.

Gyümölcssavas fiatalító


Akinek az arcán, bőrén már kissé nyomot hagyott az idő, kihasználhatja az almában, őszibarackban lévő gyümölcssav erejét. Hatására finomodnak a pórusok, lelassul a pigment képződés, és a bőr nedvszívó képessége is erőteljesebbé válik. Életteli lesz a bőr a felpezsdült vérkeringésnek köszönhetően. Ehhez nem kell mást tenned, mint egy liter almalevet vagy őszibaracklevet önteni a fürdővízbe. Nem is kell sokat áznod benne, elég negyedóra is, mely után ne túl meleg vízben mosakodj meg.

Finom olajok kavalkádja


Volt már az előzőekben szó manduláról és vaníliáról, most ezeknek az olajával, valamint fahéjolajjal és rózsaolajjal készülhetsz a kényeztetésre. A kádba lépés előtt kend be a tested mandulaolajjal, a többiből pedig cseppents kettőt-kettőt a fürdővízhez. Mindez gazdagon ápolja a bőröd, mely puha lesz, mint a babáké.

A virágok erejével


A fürdővizet ezúttal tejszínnel dúsítsd, melyben előzőleg elkevertél négy-négy csepp rózsa- és frangipánolajat. A tejszínből 5 evőkanálnyi kell a varázslatos puhaság eléréséhez.

Radírozás kávéval


A vérkeringésed felélénkül, könnyebben távoznak a salakanyagok a koffein hatására, nem beszélve a kávébab fehérjéiről és olajairól, melyek gátolják az idő előtti öregedést. Egész kávészemekre lesz tehát szükséged, melyeket tegyél egy zacskóba, és klopfoló segítségével zúzd őket apróra. Zuhanyozás alkalmával add a szokásos mennyiségű tusfürdődhöz és masszírozd át ezzel alaposan a bőrödet.

Rizses radírozás


Nemcsak a kávé, de a rizs is remek bőrradírként szolgálhat. A fürdővízbe szórj finomra őrölt rizskorpát, amely gyengéden dörzsöli le az elhalt hámsejteket, ápolja és puha tapintásúvá varázsolja majd a bőrödet.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL