UTAZÁS

Speciális diétával is gondtalanul (X)

Szerző:
Szabó Anna
Véget értek a felújítási munkálatok, újjávarázsolódott az Aquaticum Termál & Wellness Hotel Debrecenben. A szállodában országos szinten is egyedülálló módon újult meg az étlap, így azok is bátran utazhatnak a cívisvárosba, akik egészségügyi okokból speciális diétát követnek.

 

Világszerte egyre nagyobb figyelmet fordítanak azokra, akiknek egyedi étrendet kell követniük. Magyarországon ez a folyamat még gyerekcipőben jár, így azoknak, akik ételintoleranciával élnek, gyakran le kell mondaniuk arról, hogy beüljenek egy-egy étterembe, és igencsak alaposan kell felkészülniük a nyaralásra. Főleg az édesanyák tudják, mekkora megterhelést jelent, ha gyermekük speciális étrendjére külön figyelni kell már a bevásárlástól kezdve, a főzéstechnikán át, az ételek energia- és összetevő-tartalmán keresztül minden részletre. Gyakran otthonról kell vinniük a hozzávalókat, mert nem lehetnek biztosak abban, hogy a szálláshelyen megfelelő ételhez juthatnak.

 

Debrecenben azonban nem kell aggódni a részletek miatt. A speciális diétás ajánlásokat ugyanis a Natura étterem messzemenően követi, a felkészültségről pedig a különoktatáson részt vevő szakácsok és pincérek gondoskodnak. Legyen az tejfehérje-allergia, glutén- vagy laktózérzékenység, esetleg cukorbetegség, a szálloda svédasztalos kínálatában reggel és este mindenki talál számára is fogyasztható finomságot.

Az ízletes és egészséges reggeli után erővel telve vehetik kezdetüket a vízi kalandok. Például az Élményfürdőben, ahol a hatvan méteres átmérőjű kupolacsarnok alatt tizenkét csúszda, mászófal, hullám-, gyermek- és élménymedence kínál egész napos kikapcsolódást. Azok, akik csendesebb feltöltődésre vágynak, az fedett vízicentrumból egy kényelmes üvegfolyosón keresztül közvetlenül a termálfürdőbe sétálhatnak át, vagy a szaunavilág kínál a megszokottnál is többféle szolgáltatást. Sőt a Nagyerdő látványáról sem kell lemondani, ugyanis a szabadtéri termálmedencéből kitekintve a környező erdő szépségén pihenhet meg a szem.

A gyermekes családok számára a nap folytatódhat a fürdőn kívül is, például a számtalan szabadtéri játékot kínáló Ötholdas Pagonyban, vagy akár a közeli Állatkertben vagy a Vidámparkban is, továbbá Debrecen belvárosa is rengeteg programot kínál egész nyáron a családoknak. Ha valaki megéhezne közben, ételérzékenysége az ebédnél sem okoz majd fennakadást, mivel a szálloda étlapjáról többféle diétás fogás közül válogathat.

Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel****
4032 Debrecen, Nagyerdei park 1. Tel.: + 36 52 514 111 | Fax: + 36 52 311 730
Web: www.aquaticum.hu | E-mail: hotel@aquaticum.hu

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL