SZÓRAKOZÁS

A Sötétség Rendje

Szerző:
Szabó Anna
Ahogy már megszokhattuk tőle, a királyregények királynője, az angol Philippa Gregory ifjúsági regénysorozatának első részével is remek szórakozást kínál, semmiképp nem csalódnak a szerző hűséges olvasói. A Sötétség Rendje is bővelkedik a kalandos rejtélyekben és izgalmas fordulatokban.

 

Ám az érdekfeszítő és szövevényes nyomozás mellett ott a fiatalos romantika, csipkelődés és humor is. Vérfarkasok, rettegő apácák, boszorkányság, inkvizíció és egy titokzatos Rend ármányos munkálkodása a középkori Itáliában.


1453, Róma. A fiatal papnövendéket, Lucát eretnekséggel vádolja az inkvizíció, amiért pontatlanul, útmutatás nélkül olvasta a Bibliát, tiltott könyvekből tanult, kételkedett a szent ereklyék szentségében – egyszóval mindenben a saját feje után megy. Ráadásul születésének körülményeiről is furcsaságokat pletykálnak. Csak úgy úszhatja meg a vádemelést, ha csatlakozik a pápa alá tartozó titkos rendhez, amely a sötétség és az embereket kínzó félelem titkait kutatja. Első küldetése a Lucretili apátságba vezeti Lucát, ahol rémisztően furcsa dolgok történnek, amióta az ifjú apátnő, Isolde vette át a zárda vezetését. Az apácákat rémálmok és tévképzetek gyötrik, némelyiken megjelennek Krisztus sebei. A vizsgálat kideríti, hogy valaki aranyat mos az apátsághoz közeli patakban, ám a kincsnek nyoma sincs sehol. Amikor az egyik apáca váratlanul és különös körülmények között meghal, a koporsója fölött összecsapnak az indulatok, a jámbor nővéreken úrrá lesz a pánik. A bizonyítékok minden kétséget kizáróan Isolde és mór szolgálólánya, Ishraq ellen szólnak… De vajon lehet-e hinni a bizonyítékoknak?

Philippa Gregory új helyszínt választott új regénye cselekményéhez: a középkori Itália útjait vándor szerzetesek, földesurak, levitézlett keresztes lovagok, földművesek, apácák, mór rabszolgák és banditák járják. A fiatalabb olvasókat célzó fordulatos történetből nem hiányzik a nyomozás izgalma, a középkor borzongató kalandja és persze a szerelmi bonyodalom sem.


A szerzőt nem szükséges bemutatni a hazai olvasóknak, hiszen az elsősorban romantikus történelmi-szerelmes regényeiről ismert írónőnek az elmúlt évek során számos könyve megjelent már magyarul. Ezekben a lebilincselő műveiben a Tudor-kor, illetve a Rózsák Háborúja intrikákkal és túlfűtött szerelmekkel teli világába kalauzolta el olvasóit, nemzetközi bestsellereinek kirobbanó sikere miatt pedig méltán érdemelte ki a „királyregények királynője” megtisztelő címet.

Philippa Gregory: A Sötétség Rendje
Cartaphilus Könyvkiadó, 2014.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL