UTAZÁS

Róma - az örök város

Szerző:
Szabó Anna
Rómát látni, a Trevi-kút vizébe pénzt dobva megfogadni, hogy visszatérünk eme csodálatos városba, majd a Spanyol lépcsőn üldögélve szerelmes csókot lopni, és meghalni. Ez mind Róma.

Legyen tél vagy nyár, sok fiatal helybéli és turista látogat el a hangulatos Spanyol lépcsőhöz, és üldögél ott naphosszat álmokat, terveket szövögetve vagy a szerelmével együtt kézen fogva.

Napközben a Spanyol lépcsőn, és a Via Appia Antica (az út kövezetében még a mai napig is láthatók a római katonák lábnyomai) évezredes kövein sétálgathatunk, este pedig a lámpákkal kivilágított Trevi-kút meseszép barokk stílusú szobraiban gyönyörködhetünk. 


Az édes élet városa minden évszakban mesés élményeket tartogat az odalátogatóknak. A monda szerint a várost Romulus alapította i. e. 753-ban. Róma rövid időn belül a térség leghatalmasabb városává vált. Fejlett út-és csatornarendszere méltó mintaként szolgált a többi európai városnak.


Úti cél:

Látogassunk el a Forum Romanum évezredes oszlopaihoz, a meseszép Colosseumhoz, amelynek arénájában egykor izmos gladiátorok vívták véres küzdelmeiket. További pompás látványban lehet részünk, ha ellátogatunk a Szent Péter- bazilika gyönyörű oszlopcsarnokába, majd megcsodáljuk a Sixtus- kápolna Michelangelo festette álomszép freskóit. A már turistalátványossággá vált díszes őrségváltást a Palazzo Quirinálénál tekinthetjük meg.


Tudtad?
XVI. században, Bramante tervei alapján, II. Gyula pápa építtette a Szent Péter- bazilikát. A csodálatos épület kapuját kizárólag a huszonöt évenként kihirdetett szentévben nyitják ki a turista nagyközönség örömére.

Közlekedés

Rómába menetrend szerinti repülőjáratokkal vagy vonattal juthatunk el.
A városban autóval, autóbusszal közlekedhetünk. 


Bazár

Vásárfiát a Piazza Navona üzleteiben, sokféle ajándék közül választhatunk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL