Hozzávalók
- 2 db zsenge cukkini
- 2 db paradicsom
- 3-4 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom (ízlés szerint)
- 10 dkg gouda sajt
- 1 dl köles
- 3 dl víz
- 2 ek olívaolaj
- só
- őrölt színes bors
- szerecsendió
Elkészítés
A cukkinit vágjuk félbe, a belsejét kanállal szedjük ki, hogy csónakokat kapjunk. A belsejét sózzuk be és hagyjuk állni, míg elkészül a töltelék.
A hagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk apróra, a kivájt cukkinit, a paradicsomot és 5 dkg sajtot vágjunk kisebb kockákra. A kölest tegyük bele egy edénybe, öntsük fel vízzel, ízlés szerint sózzuk, majd főzzük puhára.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt újhagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd néhány pillanat után a kockára vágott cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, majd időnként megkeverve pároljuk pár percig. Végül adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és az apróra vágott bazsalikomot, óvatosan keverjük össze, majd vegyük le a tűzről. Az elkészült raguhoz keverjük hozzá az előzőleg puhára főzött kölest, és az apró kockákra felvágott sajtot.
Az előzőleg besózott cukkini csónakokból öntsük ki az összegyűlt vizet, majd egy papírtörlővel, töröljük szárazra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, helyezzük egymás mellé a cukkini csónakokat, és öntsünk alá kb. 1 dl vizet. Végül töltsük meg mindegyiket a töltelékkel, és spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg reszelt sajttal, és addig süssük, míg a sajt ráolvad a tetejére, és szép színt kap.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK