GASZTRO

Pörköltet és halászlevet főz a magyar bográcsban - Nyereményjáték!

Szerző:
Szabó Anna
Az első nyári hétvégén előkerülnek a bográcsok és a grillek, az első kerti partik elhagyhatatlan eszközei. Legtöbbször pörkölt vagy halászlé rotyog az üstben – derült ki a Maggi Paprikás Kocka Járat felméréséből. A jó idő és az ínycsiklandó ételek mellett azonban a barátok és a kellemes hangulat is épp olyan fontos, mint a gulyásleves és halászlé kockák.

 

Meg van az első nyertesünk, aki gazdagabb lett egy Maggi ajándékcsomaggal!

Győrvári Istvánné

Játssz tovább, hiszen jövő héten is lesz sorsolás! Légy te, aki megnyeri a következő értékes Maggi ajándékcsomagot!

Töltsd ki kérdőívünket,
hogy részt vehess a sorsoláson,
és belekóstolhass egy tökéletes ízvilágba!

Tovább >> 

 

Ki kezdte úgy a nyarat, hogy az első napsütéses délelőtt előbányászta a garázs mélyére dugott bográcsát vagy éppen grill felszerelését, hogy jó alaposan kipucolja a nyárra? Elindult a kerti partik szezonja, amikor is a legtöbben pörköltet, halászlevet, gulyást és grill húst készítenek a szabadban – derült ki a Maggi Paprikás Kocka Járat felméréséből. A magyarok 92 százaléka veszi elő rendszeresen a bográcsot és a grillkészletet a meleg hétvégéken, több mint negyedük minden héten, 41 százalékuk pedig havonta egyszer gurítja ki az udvarra a főző felszerelését.

Bográcsozás vagy grillezés?


Ha szabadtéri főzés, akkor bográcsozás – legalábbis a magyarok fele így véli. Az oka nagyon egyszerű: a hagyományos ételeink, mint például a pörkölt, gulyás, lecsó vagy halászlé bográcsban az igazi. A Maggi felmérése szerint a legnépszerűbb bográcsételeink 32-32 százalékkal holtversenyben a pörkölt és a halászlé, de a gulyás, a paprikás krumpli és a lecsó is felkerült a listára. Ha pedig valami másra vágynánk, akkor a bogrács helyett a grillezést választjuk – legalábbis hazánk lakosságának egyharmada biztosan.

Bográcsba kocka a tökéletes ízért


„Fűszerezzünk érzéssel” – esküszik erre a magyarok negyede, a válaszadók közel fele azonban inkább a jól bevált hagyományos receptekre bízza magát. De bárhogy is készítsük el az ételeinket, egy dolog biztosan belekerül a fazékba, ez pedig a Maggi kocka. A megkérdezettek több mint 80%-a használ ízesítőkockákat, ugyanis a válaszadók szerint a halászlé és gulyásleves kockák szinte már kihagyhatatlan alapanyagai a bográcsban készült finomságoknak, a pörköltszaft kocka pedig a kiegyensúlyozott ízvilág biztosítása mellett nagyban hozzájárul a megfelelő sűrűség eléréséhez is. És nem utolsósorban a magyar paprikának köszönhetően, ínycsiklandó és házias finomsággal vendégelhetjük meg a bográcsozós társainkat.

A barátok a lényeg


Grillezzünk vagy bográcsozzunk, bárhogy is legyen, a lényeg, hogy a barátainkkal, családunkkal lehessünk. Mert lehet akármilyen finom a halászlé vagy a grillezett steak hús, a csipetnyi titkos hozzávallót a barátok kellemes társasága és a jó hangulat adja az ételeinkez, velük lesz tökéletes a főztünk.

Töltsd ki kérdőívünket,
hogy részt vehess a sorsoláson,
és belekóstolhass egy tökéletes ízvilágba!

Tovább >> 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL