GASZTRO

Roppanós halpogácsa

Szerző:
Szabó Anna
Mivel a halpogácsába főtt krumpli is kerül, így külön köretet nem igényel ez a finomság, elég hozzá egy ízletes saláta. Sőt, egy halpogácsa mindössze 336 kalóriát tartalmaz, a salátával tehát még egy diétában is megállja a helyét.

 

Hozzávalók 4 db pogácsához

- 30 dkg krumpli

- 1/2 ek dijoni mustár

- 3 ek majonéz

- 3 szál újhagyma

- petrezselyemzöld

- 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)

- 1/2 citrom reszelt héja

- só

- őrölt bors

Panírozáshoz:

- 1 db tojás

- liszt

- zsemlemorzsa

- kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük, és néhány másodpercre visszatesszük a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(Közben kevergetni kell, nehogy leégjen.) Ezután krumplinyomón átnyomjuk, vagy villával jól összetörjük.

Az összetört krumplihoz hozzákeverjük a mustárt, a majonézt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a vékonyra karikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Kézzel alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a masszából négy pogácsát formázunk. A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.

Egy serpenyőben kb. 2 dl olajat hevítünk, majd belehelyezzük a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütjük, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ha megsültek, papírtörlőre szedjük, és a felesleges olajat leitatjuk róluk.Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL