GASZTRO

Rebarbarás-epres pitetorta

Szerző:
Szabó Anna
A rebarbara és az eper remek párosítás – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint ez az isteni sütemény. Elkészítése egyszerű, ám annál finomabb!

 

Hozzávalók - 24 cm-es tortaformához

- 30 dkg liszt

- 15 dkg porcukor

- 2 ek barna cukor

- 2 cs vaníliás cukor

- 1 cs sütőpor (8 g)

- 3 db tojás

- 1,5 dl tejszín

- 1 dl mogyoróolaj (v. étolaj)

- 10 dkg tejföl

- 1 citrom reszelt héja és leve

- 1 mk őrölt fahéj

- 30 dkg rebarbara

- 30 dkg eper

Elkészítés

A rebarbarának vékonyan húzzuk le a külső részét, és vágjuk fel kb. 2 centis darabokra. Ezután egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a feldarabolt rebarbarát, és szórjuk meg a barna cukorral. Tegyük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt pároljuk puhára, majd vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki teljesen. (Arra azért figyeljünk, hogy párolás közben szépen egyben maradjon,)

Az epret alaposan mossuk meg és daraboljuk fel. A porcukrot, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat kezdjük el habosra keverni. Keverés közben adjuk hozzá az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját, és a levét, majd csorgassuk hozzá az olajat, a tejszínt, végül pedig kanalazzuk hozzá a tejfölt. Egy folyékony keveréket fogunk kapni.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a folyékony keverékhez. Ezután szintén robotgéppel keverjük alaposan össze, hogy egy sima masszát kapjunk.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a fele tésztát. Simítsuk el egyenletesen, majd rakjuk ki a teljesen kihűlt rebarbara és a feldarabolt eper felével. Ezután öntsük rá a maradék tésztát, majd rakjuk ki a tetejét a maradék rebarbarával, és az eperrel.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50 percig, tűpróbáig. A sütőből kivéve néhány percig hagyjuk a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pitetorta tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL