Hozzávalók
- 2 db tojás
- 2 db gomba
- 1/2 lilahagyma
- 6-8 dk juhtúró
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a gombát ízlés szerint felszeleteljük. A tojásokat egy tányérba ütjük, enyhén sózzuk, majd alaposan felverjük.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, beletesszük a hagymát és el kezdjük párolni. Ezután hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint fűszerezzük és pár percig együtt pároljuk, majd óvatosan ráöntjük a felvert tojásokat és mérsékelt lángon sütjük. Közben rámorzsoljuk a juhtúrót, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha a tojás kellően átsült, spatula segítségével a felénél összefordítjuk, és így sütjük még egy-két percig, majd óvatosan tányérra csúsztatjuk.
Kukorica tortillával, vagy friss péksüteménnyel rögtön tálaljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK