HOROSZKÓP

Entomozodiákus - Jellemed a rovarhoroszkóp szerint

Szerző:
Szabó Anna
Az Entomozodiákus egy ősi horoszkóp, melyet a hajdan a dél-amerikai Andokban élt civilizációk fejlesztettek ki. Ezek az inkák előtti (pre-inka) civilizációk egy olyan horoszkóp rendszert használtak, mely 12 jegyből és házból állt, és 12 rovar után nevezték el. A horoszkóp eredeti neve úgy hangzik, hogy „Naivsku” de mi Entomozodiákusnak hívjuk, mely az entomológia és a zodiákus szó kombinációja.

 

Az Entomozodiákus története

A korai Andok hegységben élő pre-inka (inkák előtti) civilizációk saját csillagászati megfigyeléseikre alapozták a zodiákust. A tiszta hegyi égbolt az emberiség korai történelmében rengeteg csillagot és mintát megmutatott, melyeket manapság is láthatunk. Ezeket a mintákat csillagállásnak vélték, melyek személyeket, állatokat vagy tárgyakat ábrázoltak. A pre-inka környezetben jól ismert csillagképek a következőket tartalmazták: álló ember, ülő lány, láma, leopárd, pillangó, darázs, kukorica, és fa. Némely csillag része sok távol eső konstellációnak, melyeket felismertek ezek a korai civilizációk. Vezető csillagászok feltérképeztek egy sor csillagászati jelet, melyek rovarokra hasonlítottak. Ez alapján felosztották az évet 12 periódusra.

A vetési naptárak közvetlenül kapcsolódtak ezeknek a rovaroknak az égen való megjelenéséhez. Számos rovar-csillagkép nagyszámú kis csillagot tartalmaz, és manapság nem könnyű felismerni őket, mivel az éjszakai égbolt elég szennyezett. Ám sok esetben az asztrológusok hozzáadták saját értelmezéseiket, melyben megfigyelt ősi igazságok vannak. Az Entomozodiákus nem csinál előrejelzéseket, csupán meghatározza az emberi karaktereket. Születési jegyünk ugyanis nem azt határozza meg, hogy milyenek leszünk, hanem azt, hogy milyenek vagyunk. Az inkák előtti kultúra csillagászai sok időt töltöttek emberek megfigyelésével, személyi vonásaik leírásával és születési jegyük összepárosításával. Megértették, hogy a bolygók helye a születés időpontjában, nyomot hagy a személy bizonyos jellemvonásaiban

Az Entomozodiákus 12 jegye

Az Entomozodiákus 12 rovarjegyből áll, minden egyes jegy megfelel az év egy periódusának, mely körülbelül 30 napból áll. Az Entomozodiákus minden év szeptember 22-én kezdődik, mely az az időszak, amikor a Nap átmegy az Egyenlítőn északtól délig - jelezve a tavasz kezdetét, az ősi civilizációk számára, melyek az Andok hegyeiben éltek.

Válaszd ki az alábbi táblázatból, a születésednek megfelelő Entomozodiákus jegyet, és olvasd el a hozzátartozó jellemzést annak érdekében, hogy még jobban megismerd saját magad!

 

 

Entomozodiákus jegy

Kezdete

vége

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL