FOGYÓKÚRA

Gyors fogyás paradicsommal

Szerző:
Szabó Anna
A paradicsom az egyik legközkedveltebb zöldségfélénk, így ez a diéta sokak számára lesz felüdítő élmény. Ha nem is olaszos paradicsomos tésztákról, meg pizzákról fog szólni, azért érdemes kipróbálni.

 

A paradicsom egy rendkívül tápláló zöldség, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Magas a káliumtartalma, gazdag B1-, B2- és C-vitaminban és sok likopin található benne. Ez utóbbi vegyület olyan antioxidáns, amely fontos szerepet játszik a szív,- és daganatos betegségek vagy az időskori vakság megelőzésében. Kedvező élettani hatásai miatt különösen nyáron érdemes minél több friss paradicsomot, paradicsommal készült ételt fogyasztani.

 

A diéta leírása


A paradicsom diéta egy olyan étrend, mely minden nap nagyobb mennyiségű paradicsomos ételt tartalmaz. A második nap tulajdonképpen egy léböjt, amikor is kizárólag 100 százalékos paradicsomlevet lehet fogyasztani. Ezzel a három napos kúrával villámgyorsan lehet fogyni, de azoknak is ajánlott, akik csak szeretnék formába hozni magukat.


Mintaétrend

 

1. nap


Reggeli 
Párolt körte pirított szezámmaggal 
Egy közepes méretű körtét alapos mosás után héjastul felszeleteljük, 10 percre sütőbe tesszük, és magas hőfokon kicsit megsütjük. Utána megszórjuk egy kevés pirított szezámmaggal és azonnal fogyasztjuk.

Ebéd: Töltött sült paradicsom

Hozzávalók:
2 nagyobb, kemény paradicsom 
reszelt sajt (trappista vagy edami) 
1-2 natúr kockasajt 
2 tojás 
oregano 
só 
bors
Elkészítés:
A paradicsomok tetejét levágjuk, és kikaparjuk a belsejüket. Utána kiolajozott muffinsütőbe tesszük őket (tepsi is jó). A paradicsomokba 1 csipet reszelt sajtot rakunk, aztán jön egy fél kockasajt, só, frissen őrölt bors, még egy kis reszelt sajt. A végén a pici sóval felvert tojásokkal teletöltjük. A tetejére tesszük a paradicsomok kalapját. Légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt 180-200 fokon megsütjük.

Vacsora: Paradicsomsaláta
Kockázzunk fel 2 paradicsomot, adjunk hozzá kevés olívaolajat, sót, borsot, finomra vágott póréhagymát és pár levél bazsalikomot összeaprítva. 1 szelet rozskenyeret ehetünk hozzá.


2. nap

Ivókúra 

Paradicsomlé
1 liter kész paradicsom ivóléhez hozzáadunk 1 kg friss, érett nyári paradicsom lecentrifugált levét. Tetszés szerint ízesítjük édesítőszerrel, frissen őrölt borssal. Oszd fel 6 adagra a paradicsomlevet, és 1,5 –2 óránként 1,5 decit igyál meg belőle. Minden pohár mellé egyél meg 1 szelet teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítóst. 

3. nap


Reggeli
5-6 db kókuszos buláta

Ebéd: Bazsalikomos paradicsomkrém leves

Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj 
1/2 finomra vágott hagyma 
1/2 kg érett tömör paradicsom, apróra vágva 
1 zúzott fokhagymagerezd 
1 l zöldségalaplé 
1 ek. paradicsompüré 
1 ek. aprított friss bazsalikom 
frissen őrölt feketebors

Elkészítés:
Egy edényben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát. Alacsony hőfokon, kevergetve pároljuk öt percig, amíg megpuhul, de még nem barnul meg. Keverjük bele a fokhagymát és a paradicsomot, a paradicsompürét és a borsot. Forraljuk össze, majd vegyük le a hőfokot, fedjük le félig az edényt, és időnként megkeverve húsz percig hagyjuk gyöngyözve főzni. 
Öntsük át a levest mixerbe, és szórjuk bele a bazsalikomot. Keverjük simára az összetevőket. Nyomjuk át szitán a levest egy tiszta edénybe.

Vacsora: Paradicsomsaláta
Kockázzunk fel 2 paradicsomot, adjunk hozzá kevés olívaolajat, sót, borsot, finomra vágott póréhagymát és pár levél bazsalikomot összeaprítva. 1 szelet rozskenyeret ehetünk hozzá.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL