FOGYÓKÚRA

Gyors fogyás okosan!

Szerző:
Szabó Anna
A villám diéták ugyanúgy részei a női fegyvertárnak, mint a kis fekete ruci és a neszesszer. Annak ellenére, hogy érvek, és ellenérvek hada szól mellette, és ellene, igenis szükséges, és fontos része a haditervnek: hogyan legyünk ellenállhatatlanok. Ebben, is mint mindenben, a legfontosabb, hogy tisztában legyünk az alapszabályokkal és főként tartsuk is be azokat.

 

Az első és legfontosabb, hogy valóban csupán néhány napig tartható, és a végeztével ne térjünk vissza az alakromboló életmódunkhoz. Aki úgy érzi, valami okból gyorsan formába kell lendülnie, és nem pedig évek alatt lerakódott zsírpárnáktól akar néhány nap vagy hét alatt megszabadulnia, bátran és okosan vágjon bele. Mikre figyeljünk? Vegyük sorra!


Az étkezés nem csak élvezet vagy kalóriapótlás


Ahogyan minden napnak, illetve az elintézendőinknek meg van a maga ritmusa, úgy az étkezési szokásaink is ehhez igazodtak és szervezetünk többé-kevésbé felkészülten, várja azt, ami jár neki. Ne is akarjunk most ezen túl sokat változtatni. Aki nem szokott reggelizni, ne most akarjon reggel frissen készített spárgát enni hollandi mártással, mert már maga a stressz miatt is lehetetlennek fogja érezni a választott diétáját. Ésszerű kereteken belül változtassunk, hogy ne terheljük sem a testünket sem a lelkünket. Pusztán a zsírraktárainkat.


A villám diéta sem lehet „nullkalóriás”


Aki vízen és egy marék madáreleségen próbál elvegetálni, annak a szervezet behúzza a vészféket és totálisan ki lesz éhezve. Akkor inkább válaszd azt, hogy néhány óránként pár falatot eszel, ezzel „becsapod” az éhség központodat, és valóban fogyni fogysz.

A villám diéták nagy része, mivel néhány napra szól, egyoldalú, és nem tartalmazza a napi szükséges vitamin utánpótlást - ezek a raktárak pedig hamar kiürülnek, így hosszabb távon hiánybetegségekkel kell számolni. Sajnos a rövidtávú hatás is drámai lehet, hiszen a kalória megvonástól amúgy is megfáradt testünk, lelkünk elgyötör, fáradt lesz. Gondoskodj róla, hogy minőségi táplálékkal ellensúlyozd ezt, és soha ne folytass egyoldalú diétát hosszú távon. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a vitaminok mellett az ásványi anyagok is ugyanilyen gyorsan távoznak, fontos tehát a jó minőségű, magasan oldott ásványisó tartalmú vízből napi 2-2,5 liter fogyasztása. Hogy miért és hogyan, itt olvasható >>


A vércukorszint nem ingadozhat!


Sokan alig, vagy egyáltalán nem tulajdonítanak sok jelentőséget annak, hogy amit ilyenkor esznek, annak magas rosttartalma legyen, valamint a lehető leghosszabb ideig biztosítsanak állandó vércukorszintet. Válaszd a barna, teljes kiőrlésű gabonákat. A vércukorszint ingadozása ellen kevés az elhatározás, a szerencse helyett bízz az előrelátásban és a tervezésben, illetve kerüld a finomított termékeket. Jól tudjuk, hogy a kudarcok - és sajnos sokszor a sorozatos kudarcok - keserű szájízt hagynak a fogyni vágyóban, ami evészavarok kialakulásához is vezethet.


Amikor a lélek is védekezik…


Hasonlóan fenyegető rém lehet ilyen esetekben a „Jojóeffektus”. Bizony, megesik, hogy a lélek mellett a test is védekezésbe lendül, és egyre többet raktároz, sőt, egyre drákóibb diéták során sem óhajt feláldozni féltve őrzött zsírsejtjeiből. Sajnos ezzel az evolúciós örökséggel szemben csatát nyerni egyre nehezebb. Ezért jobb felkészülni, és okosan diétázni, ebben segíthet egy korábbi cikkünk >>

A szigorú diéta nem helyettesíti a mozgást


Nem elég kevesebbet enni. Többet kell mozogni, a felhalmozott zsír ugyanis az izomszövetekben hasznosul. A fogyást gyorsítani, sőt némiképp irányítani csak testmozgással lehet! Aki betartja ezeket a jó tanácsokat, annak garantált a siker, és hogy ez összejöjjön, íme, egy példa a kiegyensúlyozott diétára, mely rövidtávon villámgyors sikert ígér, de hosszabb távon is megállja a helyét >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL