Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1 piros húsú paprika, kimagozva, összevágva
1 kiskanál gyömbérpor
1 kiskanál szegfűbors
4 csésze sószegény zöldség- vagy csirkealaplé
2 nagy édesburgonya, megpucolva, 2-3 centis darabokra vágva
1 konzerv (kb. 40dkg) darabolt paradicsom
½ csésze mogyoróvaj
50dkg zöldszója
15dkg zsenge parajlevél
Elkészítése:
1. Egy nagy lábosban, közepes lángon hevítsd föl az olajat. Pirítsd világosbarnára a kétféle hagymát és a paprikát. Rakd bele a gyömbért meg a szegfűborsot, és melegítsd tovább.
2. Öntsd rá az alaplét, tegyed bele az édesburgonyát meg a paradicsomot, forrald fel, majd fedő alatt, lassú tűzön főzd 15 percen át, hogy az édesburgonya épp csak puhulni kezd.
3. Tegyed a mogyoróvajat egy kis tálba. Keverj hozzá a forró zöldséges léből 1 csészényit, majd öntsd vissza a lábosba, és rakd bele a zöldszóját meg a parajleveleket is. Ezután melegítsd tovább, míg a zöldszója meg nem fő.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK