GASZTRO

Édesburgonya-leves

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1 piros húsú paprika, kimagozva, összevágva
1 kiskanál gyömbérpor
1 kiskanál szegfűbors
4 csésze sószegény zöldség- vagy csirkealaplé
2 nagy édesburgonya, megpucolva, 2-3 centis darabokra vágva
1 konzerv (kb. 40dkg) darabolt paradicsom
½ csésze mogyoróvaj
50dkg zöldszója
15dkg zsenge parajlevél

Elkészítése:

1. Egy nagy lábosban, közepes lángon hevítsd föl az olajat. Pirítsd világosbarnára a kétféle hagymát és a paprikát. Rakd bele a gyömbért meg a szegfűborsot, és melegítsd tovább.

2. Öntsd rá az alaplét, tegyed bele az édesburgonyát meg a paradicsomot, forrald fel, majd fedő alatt, lassú tűzön főzd 15 percen át, hogy az édesburgonya épp csak puhulni kezd.

3. Tegyed a mogyoróvajat egy kis tálba. Keverj hozzá a forró zöldséges léből 1 csészényit, majd öntsd vissza a lábosba, és rakd bele a zöldszóját meg a parajleveleket is. Ezután melegítsd tovább, míg a zöldszója meg nem fő.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL