PASISZEMMEL

Ezt nézzétek: milyen nőm van!

Szerző:
Szabó Anna
A dögös csaj hasonló a sirály verdához: lehet vele parádézni a nép előtt, hiszen mindenki megfordul utána, csak félő, hogy mások is ki akarják próbálni. Vagy te veszted el az uralmat a kormány felett.

 

A hiúság mindenkiben ott rejtőzik. Legyen az bár a legjólelkűbb fickó a bolygón, a párválasztásnál még ő is lefuttatja magában, hogy vajon mit szól majd a környezete az új partneréhez. Ha lelki szemei előtt az jelenik meg, hogy a háta mögött összesúgnak („hát, érdekes az ízlése”), akkor alaposabban átgondolja a szándékait a Hölgyeménnyel kapcsolatban. Egy jó nőnél nincs ilyen probléma, ott nem rezeg a léc. Kevélyen lehet mellette feszíteni, mikor végigvonulunk az utcán vagy a plázában, és egész lényünk azt sugározza kifelé: „bizony hapsikáim, ez a csaj az enyém!”. Elsőre még minden szépnek tűnik – főleg a lány -, ám dölyfösségünket és elbizakodottságunkat a mindennapok hamar letörik. Visszakanyarodva az autós hasonlathoz: a férfi élete egy dögös nő – meg egy szuper autó - mellett csupa aggódás, félelem és féltékenykedés. Mégis vállaljuk mindezt, mert hát ki az, aki inkább egy ronda tragaccsal furikázna, ha helyette beülhet a legújabb, nyitott tetejű csodába?

Tartós kitartás?

Először is nem árt, ha valahogy behálózzuk a szépségkirálynőt. Pasiként előszeretettel hangoztatjuk, hogy mi vagyunk a hódítás császárai, aztán amikor fejedelmi prédát ejthetnénk, sokszor már előre lejátsszuk magunkban: „á, úgyis esélytelen vagyok”. Ha legyőztük a kishitűségünket, hamar kiderülhet, hogy a küldetésünk egyáltalán nincs kudarcra ítélve, mert hát a másik oldalon is egy emberi érzésekkel megáldott lány áll, aki ugyanúgy szeretetre, gyengédségre, ékszerekre és új ruhákra vágyik, mint bármelyik társnője. Egy kínai mondás szerint jobb a szerelemben elveszni, mint a szerelmet meg sem ismerni, ám közülünk nem mindenki vélekedik így. Férfiként kevés dolog ássa alá jobban az önbizalmunkat, mint mikor lecserélnek valakire, márpedig egy túl jó Dáma mellett gyakran feszengenénk azon, hogy vajon mikor un meg minket életünk pillanatnyi értelme. Ez azért persze nem mindig jelent visszatartó erőt, mert sosem lehet tudni, miből lesz a cserebogár. Másrészt meg az időszakos boldogságot is értékelni kell – akárcsak az elismerő pillantásokat.

Nincsenek rá tekintettel…

Ezek a pillantások természetesen a haverok részéről érkeznek. „Barátom, hogy szedtél össze egy ilyen főnyereményt?” – kérdezik ámuldozva tőled, midőn bemutatod nekik friss és ropogós Hölgyedet, és te azon túl, hogy a büszkeség majd szétvet, igazából nem is tudod erre a választ. Ám amíg a cimborák a hátadat veregetik, a cimborák barátnői mindezt egy péklapáttal tennék meg. Bár, ha módjuk lenne rá, akkor inkább az újdonsült hódításodnak esnének neki tíz műkörömmel. Mert hát hogy merészelsz te egy ilyen dögös csajt behozni a társaságba? No igen, a női féltékenység... Szegény haverok utána állhatják a kérdezősködést, amivel oldalbordáik azt próbálják kideríteni, hogy mennyire tetszik nekik az új jövevény. „Szerinted szebb, mint én?” – faggatják látszólag ártatlanul urukat, aki – ha kedves az élete… - erre határozott nemmel felel. Nem egyszerű tehát annak a bikának az élete, aki túlságosan szemrevaló tehénkét terelget be a csordába, mert az irigység könnyen a karámon kívül rekesztheti őket.

Fürdőruha? Felejtsd el!

Az eddigiekben úgy ábrázoltam a teremtő által teljességgel lenyűgöző külsővel megáldott Hölgyeket, mintha ők valamiféle megközelíthetetlen, tűsarkaikon a föld felett járó tünemények lennének. Pedig ez korántsem igaz. Attól, hogy egy lány különösen szép, az még nem egyáltalán nem zárja ki, hogy kedves és közvetlen legyen. Ám szerelmetes Pasiszemmel ennek is megvan az árnyékos oldala. A birtoklási vágytól begőzölt kanok a féltékenység zászlaja alatt rettenetes dolgokat művelhetnek. Gyönyörű vagy és még a személyiséged is elbűvölő? El veled a világ elől! Szégyenkezve vallom be, de az ilyen fajtársaink nem engedik ki a strandra a nőjüket, nem engedik nekik, hogy kedvükre csinosan öltözzenek, minden férfit „kiirtanak” a közelükből, sőt, ha egy módjuk van rá, minden lépésüket ellenőrizni akarják. Amennyiben a pici rabszolganőt nemcsak szépséggel és bájjal, hanem ésszel is megáldotta az ég, akkor az ilyen fickót néhány hasonló húzás után olyan sebesen hagyják ott, mint a szél. És mennyire jól teszik!

Vissza(f)élés

Ha fentebb azt írtam, hogy semmi sem zárja ki, hogy egy szép csajszi még tündérke is legyen, úgy az is benne van a pakliban, hogy tökéletesen tisztában van az adottságaival, és ezt ki is használja. Vagyis a hiúság nem csak a férfiakat viszi kísértésbe! A kapcsolatában bizonytalan – vagy valamilyen célt elérni akaró – nő eszköztárában igencsak alantas fegyver, amikor azzal próbálja sarokba szorítani a pasiját, hogy bizony akármikor lecserélheti őt egy jóképűbb, humorosabb, stb. vetélytársra. „Tudd meg, hogy sorban állnak a jelentkezők!” – kapjuk meg. Higgyétek el, kedves Hölgy olvasóim, hogy néha olyan egyedeitektől halljuk ezt, akikről ezt nem is feltételeztük volna. Mi meg újfent rághatjuk a körmünket: lehet, hogy a tuti verdánk új sofőrt választ magának? Erre mondhatnánk, hogy ha szeret, akkor nem tesz ilyet, de néha épp a szerelem képes a legrútabb dolgokat kihozni belőlünk. Vagy az csak szerelemnek látszik?

Álarc nélkül

Egy-egy ilyen játszma után – ha némi önbecsüléssel is fel van vértezve – azért még egy topmodell oldalán csoszogó férfi is elgondolkodik a folytatáson. Nagy igazság ugyanis, hogy a szépség nem minden. Ha a lány hisztis, képtelen a kompromisszumra, vagy például lehetetlenül féltékeny, akkor hiába olyan a pofija, mintha maguk az angyalok rajzolták volna, előbb-utóbb a személyiség negatívumai elcsúfítják a megnyerő külsőt. Egy pasit sem lehet azért a végtelenségig megvezetni, azaz néha előfordul, hogy nem a farkunkra hallgatunk. Persze a kérdésnek van egy másik összetevője is: csak parádézni akarok Miss Magyarországgal a nyilvánosság előtt, vagy komoly kapcsolatot keresek? Előbbi esetében vajon melyik kan törődne a lelki tényezőkkel? Egyébiránt a nőnek sem lehet könnyű, ha a szépség szobraként van elkönyvelve, mert vagy bátortalanok lesznek a lovagok, vagy csak pofátlanul az értékes trófeára törnek. Nyilván, lehet középút is. De általában a szuper járgányoddal is kénytelen vagy sávot választani…


 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL