1,5kg sütni való sertéshús (oldalas vagy hátszín)
Csípős mustár
1 kis pohár tejszín
250g gouda sajt
500g apró burgonya
1kg bimbós kel
Só és bors
1. Helyezzük a húst a tepsibe, kenjük be bőségesen mustárral, öntsünk alá egy pohár vizet, és süssük 200C-os sütőben 1 és negyed óráig. Víz helyett használhatunk szárnyból készült húslevest vagy fehérbort, és tehetünk az edénybe néhány ágacska kakukkfüvet vagy kevés köménymagot is.
2. 30 perc alatt a víz szinte teljesen elpárolog alóla, ekkor adjuk hozzá a tejszínt. Süssük készre, közben időnként locsoljuk meg az alatta lévő lével.
3. A sültet vagdossuk be háromnegyed részéig, és minden résbe tegyünk 1 vékony szelet gouda sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Sütőben süssük még kb. 5 percet. Közben figyeljünk rá, hogy a sajt egyenletesen olvadjon, de ne égjen meg: akkor jó, ha a sajtszeletek széle sercegni kezd.
4. Tálaljuk apró, főtt burgonyával és párolt bimbós kellel, amit elkészíthetünk, miközben a hús sül.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK