GASZTRO

Sertés sült holland módra

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1,5kg sütni való sertéshús (oldalas vagy hátszín)
Csípős mustár
1 kis pohár tejszín
250g gouda sajt
500g apró burgonya
1kg bimbós kel
Só és bors

Elkészítése:

1. Helyezzük a húst a tepsibe, kenjük be bőségesen mustárral, öntsünk alá egy pohár vizet, és süssük 200C-os sütőben 1 és negyed óráig. Víz helyett használhatunk szárnyból készült húslevest vagy fehérbort, és tehetünk az edénybe néhány ágacska kakukkfüvet vagy kevés köménymagot is.

2. 30 perc alatt a víz szinte teljesen elpárolog alóla, ekkor adjuk hozzá a tejszínt. Süssük készre, közben időnként locsoljuk meg az alatta lévő lével.

3. A sültet vagdossuk be háromnegyed részéig, és minden résbe tegyünk 1 vékony szelet gouda sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Sütőben süssük még kb. 5 percet. Közben figyeljünk rá, hogy a sajt egyenletesen olvadjon, de ne égjen meg: akkor jó, ha a sajtszeletek széle sercegni kezd.

4. Tálaljuk apró, főtt burgonyával és párolt bimbós kellel, amit elkészíthetünk, miközben a hús sül.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL