Szabó Anna
Hozzávalók:1,5kg sütni való sertéshús (oldalas vagy hátszín)
Csípős mustár
1 kis pohár tejszín
250g gouda sajt
500g apró burgonya
1kg bimbós kel
Só és bors
1. Helyezzük a húst a tepsibe, kenjük be bőségesen mustárral, öntsünk alá egy pohár vizet, és süssük 200C-os sütőben 1 és negyed óráig. Víz helyett használhatunk szárnyból készült húslevest vagy fehérbort, és tehetünk az edénybe néhány ágacska kakukkfüvet vagy kevés köménymagot is.
2. 30 perc alatt a víz szinte teljesen elpárolog alóla, ekkor adjuk hozzá a tejszínt. Süssük készre, közben időnként locsoljuk meg az alatta lévő lével.
3. A sültet vagdossuk be háromnegyed részéig, és minden résbe tegyünk 1 vékony szelet gouda sajtot. Sózzuk, borsozzuk. Sütőben süssük még kb. 5 percet. Közben figyeljünk rá, hogy a sajt egyenletesen olvadjon, de ne égjen meg: akkor jó, ha a sajtszeletek széle sercegni kezd.
4. Tálaljuk apró, főtt burgonyával és párolt bimbós kellel, amit elkészíthetünk, miközben a hús sül.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK