Szabó Anna
1 gyümölcstorta alap
7ek cseresznyepálinka
300g cseresznye
300ml cseresznyelé
1ek cukor
2ek étkezési keményítő
100g fehércsokoládé
300g krémsajt
250g tejszín

1. A gyümölcstorta-alapot szurkáld meg egy villával, majd locsold meg a cseresznyepálinkával.
2. A cseresznyét mosd, majd felezd meg és magozd ki. Tedd fel főni 150ml cseresznyelével, a cukorral.
3. A maradék gyümölcslében keverd el a 2 evőkanál étkezési keményítőt, majd apránként keverd a cseresznyés-cukros lével. Főzd tovább az első rottyanásig.
4. Reszelj le kb. 5 evőkanálnyit a fehércsokoládéból. A megmaradó csokit olvaszd fel gőz fölött, majd keverd jól el a krémsajttal. Verd fel kemény habbá a tejszínt, és óvatos, nagy mozdulatokkal add a fehércsokis krémsajthoz.
5. A krémsajtos krémet oszlasd el a gyümölcstorta-alapon, a tetejére pedig csurgasd rá a cseresznyeszószt.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK