GASZTRO

Hedonista cseresznyés-tejszínhabos torta

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 gyümölcstorta alap
7ek cseresznyepálinka
300g cseresznye
300ml cseresznyelé
1ek cukor
2ek étkezési keményítő
100g fehércsokoládé
300g krémsajt
250g tejszín

 

Elkészítése:

1. A gyümölcstorta-alapot szurkáld meg egy villával, majd locsold meg a cseresznyepálinkával.

2. A cseresznyét mosd, majd felezd meg és magozd ki. Tedd fel főni 150ml cseresznyelével, a cukorral.

3. A maradék gyümölcslében keverd el a 2 evőkanál étkezési keményítőt, majd apránként keverd a cseresznyés-cukros lével. Főzd tovább az első rottyanásig.

4. Reszelj le kb. 5 evőkanálnyit a fehércsokoládéból. A megmaradó csokit olvaszd fel gőz fölött, majd keverd jól el a krémsajttal. Verd fel kemény habbá a tejszínt, és óvatos, nagy mozdulatokkal add a fehércsokis krémsajthoz.

5. A krémsajtos krémet oszlasd el a gyümölcstorta-alapon, a tetejére pedig csurgasd rá a cseresznyeszószt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL