Hozzávalók:
(4 főre)
30dkg zsenge zellergumó
1 kiskanál só
1 citrom
10dkg dióbél
10-12 evőkanál majonéz
2 közepes alma (kb. 35dk)
Csipetnyi Cayenne-bors
1dl habtejszín
A tálaláshoz: fél fej saláta
Elkészítése:
1. A zellert meghámozzuk, vékonyan fölszeleteljük, majd gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Lábasban 5dl vizet forralunk, megsózzuk, fél citrom levével ízesítjük, a zellert beleszórjuk, és a tűzről levéve, lefedve hűlni hagyjuk.
2. Egy másik lábasban újabb 5dl vizet forralunk, a diót beleszórjuk, majd leszűrjük, és vékony, barna héját lefejtjük (így szól az eredeti recept, de ez a pepecs művelet el is maradhat). Néhány szemet a díszítéshez félreteszünk, a többit két-három vágással durvára daraboljuk, és a majonézbe keverjük.
3. Az almát jól megmossuk, megtöröljük, majd a zellerhez hasonló csíkokra metéljük, azonnal citromlevet csöpögtetünk rá, nehogy megbarnuljon, és a leszűrt, jól lecsöpögtetett zellerrel együtt a majonézbe keverjük.
4. Ha kell, utána sózunk, esetleg szűrt citromlével ízesítjük. Cayenne-borssal fűszerezzük, végül a habbá vert tejszínt beleforgatjuk. Jól lehűtjük. Tálaláskor kúpszerűen tálra halmozzuk, metéltre vágott fejes salátával körbeszórjuk, és a félretett dióval díszítjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK