6 dl tej
2 csomag élesztő
1 kg liszt
3 dl olaj
1 evőkannál só
3 pár virsli
20 dkg reszelt sajt
Cukor
Ketchup
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez keverjük a sót, olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk, és kelesztjük. Ha megkelt, 6 cipóra osztjuk. Minden virslit 8 darabba vágunk. A cipókat kerekre nyújtjuk, és 8 részre vágjuk. A vrislidarabokat ketchupba mártjuk, és a tészta háromszögek szélére tesszük. Kifli alakra feltekerjük. A tetejét egész tojással megkenjük, és megszórjuk reszelt sajttal. Meleg sütőben készre sütjük. Mikróban megmelegítve másnap is finom.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK