1 lime
150 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
500 ml vérnarancslé
8 ív piros zselatin
40 ml Campari
2 narancs
2 vérnarancs
2 szeletelt grapefruit
5 evőkanál narancslikőr
Bors
1 chililpaprika
2 evőkanál étkezési keményítő
4 levél bazsalikom
1. A lime héját reszeld le vékony lyukú reszelőn. Tedd fel 250 ml vízzel, valamint a cukorral és a fehéjjal együtt közepes lángra főni, majd készíts belőle szirupot. Ha már félig készen van, öntsd hozzá a vérnarancs levét, és keverd jól össze.
2. Áztasd be a zselatint hidegvízbe, majd a Camparival együtt tedd fel főni. Keverd hozzá a szirupot, majd töltsd 8 kisebb formába, és tedd be egy éjszakára a hűtőbe.
3. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát.
4. Tedd a vérnarancs cikkelyeket egy közepes tálba, majd keverd hozzá a likőrt és a chilit.
5. Majd filézd ki a grapefruitot is, és add a vérnarancshoz. Hagyd így állni legalább egy órát (mintha húst pácolnál). Ezután kezd el közepes lángon főzni, és ha felforrt, vedd le a tűzről majd hagy kihűlni.
6. Tálaláskor a hideg zselé mellé kínáld a forró szószt.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK