0,5 kg filézett pulykamell
1 doboz ananászkonzerv
kb. 3 szem mandarin
10 dkg dióbél
2 dl tejszín
2 cl narancslikőr
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
őrölt bors és curry
1. A pulykamellfilét alaposan mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hintsük meg szárnyas fűszerkeverékkel, és fektessük le a hússzeleteket abba az edénybe, amelyben készíteni fogjuk az ételt.
2. Az ananászt szűrjük le, és adjuk a húshoz, majd a tisztított, durvára vágott dióbelet és a gerezdekre szedett mandarint is szórjuk köré.
3. Öntsük fel a tejszínnel, ízesítsük curryvel, majd lassú tűzön forraljuk addig, amíg a hús egészen puha nem lesz.
4. A végén öntsünk hozzá egy kevés narancslikőrt (ízlés szerint). Friss burgonyapürével tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK