Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vágykeltő pulyka

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

0,5 kg filézett pulykamell
1 doboz ananászkonzerv
kb. 3 szem mandarin
10 dkg dióbél
2 dl tejszín
2 cl narancslikőr
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
őrölt bors és curry

 

Elkészítés:

1. A pulykamellfilét alaposan mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hintsük meg szárnyas fűszerkeverékkel, és fektessük le a hússzeleteket abba az edénybe, amelyben készíteni fogjuk az ételt.

2. Az ananászt szűrjük le, és adjuk a húshoz, majd a tisztított, durvára vágott dióbelet és a gerezdekre szedett mandarint is szórjuk köré.

3. Öntsük fel a tejszínnel, ízesítsük curryvel, majd lassú tűzön forraljuk addig, amíg a hús egészen puha nem lesz.

4. A végén öntsünk hozzá egy kevés narancslikőrt (ízlés szerint). Friss burgonyapürével tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL