125 g kockamargarin vagy vaj megpuhítva
½ dl cukor
1 tojás sárgája
2 ½ dl burgonya vagy kukoricakeményítő
Töltelék:
½ dl sűrű lekvár
1. Keverd habosra a vajat a cukorral. Keverd hozzá a tojássárgáját és a keményítőt. Gyúrj a tésztából kis labdákat. Helyezd őket kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
2. Egy kicsit lapítsuk ki, és csinálj kis mélyedéseket a közepükbe. Töltsd meg töltelékkel.
3. A kekszeket süsd a sütő középső rácsán nagyjából 15 percig.
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK