Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Túrópuding áfonyával

Szerző:
Szabó Anna
Igazi női finomság: amellett, hogy egyszerre fanyar és édes ízével rabul ejt, alakod miatt sem kell aggódnod, sőt, az áfonyának köszönhetően teli van minden egészséges jósággal. Egy hibája lehet: időben el kell készítened, hogy a megfelelő formáját felvegye!

Hozzávalók:

20 dkg áfonya
40 dkg túró
6 evőkanál méz
2 dl tejszín
6 dkg pirított mogyoró



1. Az áfonyát összeturmixoljuk. A túrót szitán áttörjük, majd összekeverjük három evőkanál mézzel.

2. Hozzáadjuk az áfonyát és a tejszínből vert kemény habot. Puding formákat a maradék mézzel kikenjük úgy, hogy azt mindenhol jól befedje. Durvára vágott mogyoróval meghintjük, és belesimítjuk az áfonyával összekevert túrót.

3. Mélyhűtőbe tesszük és jól kifagyasztjuk. A megdermedt túrópudingokat a formával együtt forróvízbe állítjuk, hogy könnyedén tányérra boríthassuk.

4. A pudingokról megolvadt méz így lecsurog és ez szolgál majd öntetként.

5. Tejszínhabbal és áfonyaszemekkel díszítsük. Ízfokozónak mentaleveleket is tehetünk mellé.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL