4dl kefir
2 kis doboz vaníliás krémtúró
10dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
Csipetnyi só
1. A túrókrémet és a porcukrot beleszórjuk a turmixgép poharába. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót és a reszelt citromhéjat, majd 2dl kefirrel habosra keverjük.
2. Ezután a másik 2 dl kefirrel tovább keverjük, majd a fagylaltmasszát beleöntjük a gép tartályába. Előírás szerint megfagyasztjuk.
3. Gombócozva, előhűtött kelyhekbe adagoljuk. Tejszínhabbal spricceljük fel.
4. Citrom masnival, zöld citromfű levelekkel díszítetjük. Megszórhatjuk mazsolával is a tetejét.
Tipp: Készíthetjük mazsolás krémtúróval is, ekkor külön adjunk hozzá 5dkg mazsolát, amit előzőleg megmostunk, leszáraztunk. A mazsolát is egyszerre tegyük bele a többi hozzávalóval.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK