1 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
1 db zeller felaprítva
1 db cukkini felaprítva
1 evőkanál felaprított, friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 evőkanál paradicsompüré
2x400 g darabos paradicsomkonzerv
700 ml víz (forraláshoz)
1 csirkeleves kocka
Só és bors a fűszerezéshez
100 g olasz tészta (pl. fusilli)
400 g fehér bab
Parmezán a tálaláshoz
1. Forrósítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és fonnyaszd meg benne a vörös hagymát és a zellert nagyjából 10 perc alatt.
2. Add hozzá a cukkinit, a rozmaringot és a fokhagymát, majd főzd további 5 percig. Keverd hozzá a paradicsompürét, a paradicsomokat. Közben tedd fel a vizet forralni. A forró vízbe dobd bele a leveskockákat, és ezzel a lével öntsd fel a zöldséges, paradicsomos szószt.
3. Időközben főzd meg a tésztát, de csak 5 percig a forró, sós vízben.
4. A tésztát és a babokat add hozzá a szószhoz és melegítsd további 5 percig.
5. Merd ki a levest edényekbe, reszelj a tetejére sajtot. Tálaláskor kínálj mellé friss kenyeret.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK