Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Top 5 bevált tipp a mennyei grillételekért

Szerző:
Szabó Anna
Igazán nem lehet panaszunk – már – az időjárásra, a nap ezerrel süt, lassan tavaszból a nyárba lépünk át. Ismét itt a grillszezon, idén pedig valóban mesteri módon foghatsz hozzá a szabadban való sütéshez! Hogyan? Tőlünk megismerheted a legegyszerűbb praktikákat és eszközöket, amivel lehetetlen melléfognod!


Kezdjük az alapoktól, vagyis azzal, hogy legyen otthon egy alapgrillkészlet, amit bármikor elővehetsz. A húsok és zöldségek a kamra és a fagyasztó állandó vendégei legyenek, de jó esetben legyen otthon grillszószod és fűszernövényed is bősséggel.

A rostélyok és a különböző grilltálcák elengedhetetlen kellékei a mestermunkának grillezés közben. Ahhoz viszont, hogy a végeredmény kellemes ízzel párosuljon, kend be mindig tűzállóolajjal. Így elérheted, hogy ne ragadjon túlzottan az étel.
Használatukkor legyél óvatos, például az alutálca könnyen megvághatja a kezedet a meglehetősen éles perforált szélükkel.

Éppúgy, mint a hagyományos főzőcskézés esetében, grillezés közben szintén az az ideális, ha minden a kezed ügyében van. Azonban a konyhai eszközöknek kell a hely, ezért gondoskodj elegendő tálalóterületről a megfelelő helyen és időben. Készíts ki magad mellé – biztonságos távolságba – minden szükséges eszközt, többek között gyufát, fújtatót, kesztyűt, forgatóeszközt, grillkosarakat, alutálcákat, ecsetet, papírtörlőt…

 

A mennyei ízek kulcsfontosságú fázisa a pácolás. Ez a rendkívül egyszerű fázis szintén elcsúszhat, ha nem szánsz rá elég időt. A halaknál a legrövidebb ez az intervallum: nagyjából 30 perc elég. Azonban a nagyobb és testesebb húsokat már másnap pácold, míg a szárnyasoknak elég lesz akár négy óra. Célszerű jól lezárva betenni a hűtőbe, így a vákuum miatt az ízek jobban beivódnak, nem beszélve arról, hogy más étel nem veszi át az aromákat.

A biztonság az ötödik, és egyben utolsó fontos szempont a szabadtéri sütögetés közben. Hisz, elég egy óvatlan pillanat és a közös sütögetés helyett közös tűzoltás vagy sebkezelés lesz a baráti összejövetel fő témája. Éppen ezért figyelj rá, hogy a grillsütő mindig szilárd alapon álljon. Soha ne önts folyékony faszénbegyújtót a szénre (ez szúrólángveszély). Ne hagyjátok felügyelet nélkül a grillsütőt, és mindig legyen készenlétben egy vödör víz.

 

A legjobb kellékek kezdő és haladó grillmestereknek

A Tchibo kínálatban a húslapáttól, grillrácsoktól és nyársaktól a gömb alakú és kontakt grillsütőig – mindenkiből kihozzák a profit. A készletekhez illő asztali dekorációval és praktikus tálalási segédeszközökkel tökéletes felszerelést tudhatsz a magadénak. Végül pedig a jól sikerült grillezés megkoronázásaként helyezd magad kényelembe az asztal körül, és add át magad a jól megérdemelt pihenésnek.

 

1.
Gömb alakú grillsütő (28cm), 9.995 Ft

Szorosan lezárható hordozófüles fedelének köszönhetően kényelmesen szállítható »

 

 



 

2.
Sajtsütő tálka, 2 db, 4.295 Ft-tól
Kiváló minőség= tapadásmentes bevonattal ellátott tálkák olvasztott sajthoz és mártásokhoz. A hozzá tartozó 4 faspatulával kényelmesen kiszedhető a megsült sajt. A tálkák mosogatógépben is tisztíthatók. »

 

 

 

3.
Hordozható hűtő kosár, 4.495 Ft-tól
Helytakarékosan összehajtható, strapabíró és letörölhető műanyagból készült hűtőkosár alumínium bevonattal. Alumíniumkeretének köszönhetően különösen könnyű, kétutas cipzárral ellátott fedele minden oldalról könnyen levehető. »

 

 

 www.tchibo.hu

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL