Hozzávalók:
50dkg kis vagy közepes érett paradicsom keresztben kettévágva
2 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
Kis csokor zöldfűszer (petrezselyem, citromfű, oregánó, rozmaring, zsálya és kakukkfű), finomra aprítva
1 szárított piros csilipaprika, finomra vágva
5 evőkanál olívaolaj
Só és fekete bors
4 evőkanál érett balzsamecet
15dkg konzervtonhal, lecsöpögtetve
1 nagy csokor rukkola
Elkészítése:
1. A paradicsomot és a hagymát vágott felükkel fölfelé egy sütő- vagy zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük. A zöldfűszereket a csilivel és az olívaolaj felével összekeverjük, sóval, borssal fűszerezzük.
2. A fűszeres-csilis keveréket a paradicsomra öntjük, és 250°C-os sütőben 7-10 percig sütjük, ügyelve, hogy ne égjenek meg. Azután a tepsit kihúzzuk, és félretesszük.
3. A maradék olívaolajat az ecettel összekeverjük, enyhén megsózzuk, borsozzuk. Minden tányérra rukkolából ágyat terítünk. A tonhalat, a paradicsomot és a hagymát a rukkolára rendezzük. A salátákat az öntettel meglocsoljuk, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK