Aki szereti a tonhalat, ajánlanám figyelmébe ezt a szendvicskrémet. Nem is kell hozzá más, mint tonhalkonzerv, főtt tojás, és egy tejfölös-majonézes öntet. Az íz kedvéért még megbolondíthatjuk egy kevés citromlével, őrölt borssal, és apróra vágott petrezselyemzölddel. Mindenképpen hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek összeérjenek. Reggelire vagy éppen uzsonnára, frissen kisült kenyérrel, péksüteménnyel, retekkel esetleg paradicsommal és paprikával kínáljuk. Nem is tudom, melyik volt a finomabb: a tonhalas-tojásos szendvicskrém, vagy a frissen kisült és illatozó kenyér, de egy biztos, a kettő együtt valami isteni.
Hozzávalók:
-2 db tonhalkonzerv sós lében
-4 db főtt tojás
-4 ek majonéz
-5-6 ek tejföl
-só
-őrölt fehérbors
-1/2 citrom leve
-1 kisebb csokor petrezselyemzöld
A tonhalat a levével együtt tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. Ezután tegyük bele egy tálba, nyomjuk rá a citromlevet, majd villával kicsit törjük össze.
A tojásokat főzzük keményre, majd tegyük hideg vízbe, hogy lehűljön. Ha már hideg, pucoljuk le a héját, vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a tonhalhoz. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra, és szintén adjuk hozzá a tonhalas tojáshoz.
A tejfölt keverjük simára a majonézzel, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután öntsük a tálban lévő tonhalas tojáshoz, majd óvatosan keverjük össze. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, akkor ízesítsünk utána. Végül tegyük be a hűtőbe legalább egy fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.
Tálalás előtt vegyük ki a szendvicskrémet a hűtőből, majd ízlés szerint friss kenyérrel, vagy péksüteménnyel kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK