500g penne
1 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb póréhagyma (500g), felszeletelve
4 vékony szelet bacon (280g), durvára vágva
1 teáskanál fokhagymakrém
2 nagyobb cukkini (300g), felszeletelve
350g sampiongomba, megfelezve
2 evőkanál dijoni mustár
300g tejföl
180ml tej
1. A tésztát főzzük puhára egy nagyobb lábasban. Szűrjük le.
2. Melegítsük meg az olajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a póréhagymát, a bacont és a fokhagymát. Állandó keverés mellett pároljuk, amíg a pórhagyma megpuhul, és a szalonna megpuhul.
3. Adjuk hozzá a cukkinit és a gombát, majd pároljuk tovább, amíg a cukkini megpuhul. Keverjük hozzá a mustárt, a tejfölt és a tejet. Főzzük, amíg jól átforrósodik.
4. A szószt közvetlen tálalás előtt öntsük a tésztára.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK