40dkg tepertő
80dkg liszt
12 dkg vaj
3dkg élesztő
Fél dl tej
4 tojássárgája
Tejföl
4 evőkanál fehérbor
Só
A tepertőt ledarálom, elmorzsolom a liszttel, a vajjal és a tejben megfuttatott élesztővel. Alaposan hozzádolgozom a tojások sárgáját, a bort, ízlés szerint sót és annyi tejfölt, hogy rugalmas pogácsatésztát kapjak. Egy éjszakán át hideg helyen tartom. Másnap ujjnyi vastagságúra nyújtom, kiszaggatom, tojássárgájával megkenem, és forró sütőben pirosra sütöm.
Tipp: |
A tejfölt használat előtt legalább félórával vegyük ki a hűtőből, semmiképpen se legyen hideg, különben nem kel meg rendesen a tészta. |
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK