Tészta:
125 g vaj, szobahőmérsékleten
80 g pirított cukor
Só
1 tojás
250 g liszt
Töltelék:
250 ml tej
½ rúd vanília
1 fahéj
60 g cukor
60 g rizs
3 tojás
100 g krémsajt
Só
2 teáskanál porcukor
1. Először készítsd el a tésztát. A vajból (vagy a margarinból), a porcukorból és a csipetnyi sóból gyúrj tésztát, majd tedd be a hűtőbe két órát pihenni. (Így könnyebben tudsz majd vele dolgozni.)
2. Zsiradékkal kenj ki egy tortaformát. Ezután gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát körformára – akkora legyen, hogy a tortaformának a magasságán is túllógjon. Tekerd fel lazán a sodrófára, majd a kizsírozott formát béleld ki a tésztával – az oldalánál alaposan lenyomkodva.
3. A tésztát pár helyen bökd meg villával. Majd 190 ºC-ra előmelegített sütőben süsd meg 15 perc alatt.
4. A rizst, a tejet, a vanília rúdból késsel kinyert magokat, a fahéjat és 30 g cukrot kezdj el felforralni. Néha megkeverve fedő alatt főzd puhára, majd tedd félre langyosra hűlni.
5. 1 tojás és 1 tojás sárgáját keverj össze a főtt rizzsel, a krémsajttal egy nagyobb edényben. Rakd félre hűvös helyre.
6. 1 tojásfehérjét 1 csipet sóval verj kemény habbá, majd a 30 g cukrot apránként add hozzá. A tésztára öntsd rá a tölteléket. Majd 190 C-ra előmelegített sütőben 20 percig süsd. Ha elkészült, még forrón hintsd meg porcukorral.
Vissza többi tejberizses recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK