1 db 600 g-os ananász
1 ek méz
3 ág tárkony
Szecsuáni bors
Tápérték adagonként
76 kcal:
Szénhidrát: 18 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
C-vitamin: 20 mg
Meghámozzuk az ananászt, a „szemeket” hegyes késsel kiszedjük. Majd négyfelé vágjuk, és kiszedjük a középső, rostos részt. Az ananászt kockákra vágjuk.
Felmelegítünk egy tapadásmentes bevonatú serpenyőt, beletesszük a mézet, és 1 percig hevítjük. Hozzáadjuk az ananászt, két fakanállal folyamatosan keverjük, hogy a méz jól bevonja a gyümölcsöt, majd hagyjuk karamellizálódni. Megszórjuk szecsuáni borssal, és hagyjuk lehűlni.
Megmossuk és papírtörlőn megszárítjuk a tárkonyt. Apróra vágjuk, és az ananászra szórjuk.
Langyosan vagy hidegen, joghurt- vagy túrófagylalttal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK