Hozzávalók:
300g nagy szemű fehér szőlő
250g pitetészta
3ek barnacukor
1ek liszt
20g sós vaj
6ek piros szőlőlé
Elkészítése:
1. Megmossuk a szőlőt, papírtörlőn óvatosan megszárítjuk, majd leszedjük a szemeket. A héjukat lehúzzuk, a szemeket kettévágjuk és kimagozzuk.
2. Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra (7. fokozat), és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 3mm vastagra kinyújtjuk, majd 6 minél nagyobb méretű korongot vágunk ki belőle. Ezeket a tepsire rakjuk. Összekeverjük a barnacukrot és a lisztet, mindegyik tésztalap közepére rakunk belőle egy halmot, majd rátesszük a vajat. A sütőbe téve 5 percig sütjük.
3. Kivesszük a tepsit a sütőből, és 1 evőkanál szőlőlevet öntünk minden tésztakorongra, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
4. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit lehűlni a tésztát. Gömbölyű felükkel felfelé ráhalmozzuk a szőlőszemeket, és azonnal tálaljuk fahéjas forralt borral.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK