Szabó Anna
Hozzávalók:1 közepes fej hagyma
5 db csirkemáj
3-4 rozmaring
10 dkg vaj
1 evőkanál liszt
0,5 dl fehérbor
2 dl tej
1 liternyi húsleves (kockából is készülhet)
1 dl tejszín
só, fehérbors, őrölt bors
1. A rozmaringleveleket aprítsuk fel. Egy lábosban hevítsünk fel két evőkanál vajat, és pároljuk benne üvegesre a már felaprított hagymát, majd keverjük hozzá a rozmaringot.
2. Szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a fehérborral, majd alaposan keverjük el.
3. Állandó kevergetés mellett adagoljuk hozzá a húslevest, és a tejet, majd sózzuk és fűszerezzük fehérborssal. Kislángon, néha meg-megkevergetve kb. 20 percig főzzük.
4. Botmixerrel pürésítsük a levest, hogy az apróbb hagymadarabokat is eltüntethessük, majd habarjuk be a tejszínnel.
5. A szárazra törölt csirkemájakat szurkáljuk meg egy kicsit, majd sózzuk meg. A megmaradt vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és közepes lángon megsütjük benne a májat.
6. Sütés után hintsük meg őrölt borssal, és kis kockákra vágva a levesbe rakjuk. Azonnal tálalható.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK