Hozzávalók:
14 dkg cukor
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
26 dkg darált keksz
1 narancs reszelt héja
ét vagy tejcsokoládé
Elkészítése:
A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a tejszínt. Jól keverjük el, és vegyük le a tűzről. Amíg ki nem hűlt, a margarint olvasszuk bele a masszánkba.
Ezt követően tegyük hozzá a narancs héját, és a darált kekszet. Miután jól elkevertük a hozzávalókat, teljesen hűtsük ki. Ha ez megtörtént sodorjuk henger alakúvá, és daraboljuk fel tetszőleges méretűre.
Az ízlésünknek megfelelő csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, és a karamellás darabkákat forgassuk meg benne.
Tálcára helyezve hagyjuk megdermedni, majd később tetszés szerint akár be is csomagolhatjuk, mint a bolti testvérét.
Kellemes karácsonyi készülődést!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK