Hozzávalók:
500g szilva
160g lágy vaj
150g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
4 tojás
250g liszt
2tk sütőpor
5 evőkanál tejszín
Elkészítése:
1. Készítsd elő a szilvát: mosd meg és magozd ki, majd vágd négy gerezdre.
2. A puha vajat, a vaníliás és a sima cukrot, egy csipet sóval és a tojásokkal dolgozd össze – jobban jársz, ha gépi habverőt hívsz segítségül.
3. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A lisztet és a sütőport alaposan keverd össze. A tejszínt verd kemény habbá.
4. Először a sütőporos lisztet dolgozd el a tojásos cukorral, majd add hozzá a tejszínt, úgy hogy lehetőség szerint ne nagyon törjön össze. Keverd el benne a szilvát.
5. Öntsd egy kivajazott tepsibe – vagy kerek sütőformába –, és süsd míg a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK