Szabó Anna
Tészta
• 250 g liszt;
• 1 tojássárgája;
• ½ teáskanál szárított élesztő;
• 2 evőkanál cukor;
• ½ bögre tej;
• 2 evőkanál olvasztott vaj;
• 1 evőkanál növényiolaj;
• 1 csipet só;
Mákos töltelék
• 4 evőkanál cukor;
• 2/3 bögre darált mák

1. Tészta: egy nagyobb keverőtálba tegyük bele a cukrot, a langyos tejet és a szárított élesztőt. Hagyjuk 10 percig állni, amíg az élesztő felfut. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgáját, az olajat, a sót és a lisztet. Dagasszuk össze a tésztát.
2. Takarjuk le konyharuhával, kelesszük meleg helyen.
3. A töltelékhez egy kevés vízben forrásig főzzük a mákot, adjuk hozzá a cukrot és alaposan keverjük össze.
4. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, majd óvatosan tekerjük fel. A két végét illesszük össze.
5. Következő lépésben vágjuk 1 – 1,5 cm-es szeleteket, de úgy, hogy nem vágjuk át teljesen, egyben marad a rúd. Ezek után két szeletet hajtsunk kifelé, a harmadikat a kör közepe felé, amíg körbe nem ér.
6. 30 percig sütjük 200 oC-on.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK