Tészta
• 250 g liszt;
• 1 tojássárgája;
• ½ teáskanál szárított élesztő;
• 2 evőkanál cukor;
• ½ bögre tej;
• 2 evőkanál olvasztott vaj;
• 1 evőkanál növényiolaj;
• 1 csipet só;
Mákos töltelék
• 4 evőkanál cukor;
• 2/3 bögre darált mák
1. Tészta: egy nagyobb keverőtálba tegyük bele a cukrot, a langyos tejet és a szárított élesztőt. Hagyjuk 10 percig állni, amíg az élesztő felfut. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgáját, az olajat, a sót és a lisztet. Dagasszuk össze a tésztát.
2. Takarjuk le konyharuhával, kelesszük meleg helyen.
3. A töltelékhez egy kevés vízben forrásig főzzük a mákot, adjuk hozzá a cukrot és alaposan keverjük össze.
4. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, majd óvatosan tekerjük fel. A két végét illesszük össze.
5. Következő lépésben vágjuk 1 – 1,5 cm-es szeleteket, de úgy, hogy nem vágjuk át teljesen, egyben marad a rúd. Ezek után két szeletet hajtsunk kifelé, a harmadikat a kör közepe felé, amíg körbe nem ér.
6. 30 percig sütjük 200 oC-on.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK