600g hokkien tészta
1 evőkanál kukoricaliszt
125ml víz
60ml kecap manis (édes szójaszósz)
60ml hoisin szósz (sós-édes, fűszeres szójaszósz)
2 evőkanál rizsecet
2 evőkanál mogyoróolaj
600g sertéshúsfilé, vékonyra szeletelve
1 közepes fej vöröshagyma (150g), vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1cm friss gyömbér (5g), lereszelve
150g zsenge héjas cukorborsó, megtisztítva
1 közepes piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
1 közepes sárga kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
200g bébi bok csoj (kínai káposzta), elnegyedelve
1. A tésztát tegyük egy nagy tűzálló tálba, majd öntsük le forró vízzel. Villával keverjük meg, majd csepegtessük le. Egy tálkában keverjük el a kukoricalisztet a vízzel, majd adjuk hozzá a szószokat és az ecetet.
2. Az olaj felét egy vokban hevítsük fel, és kisebb adagokban pirítsuk meg a húsok mindkét oldalát. Ezután forrósítsuk fel a maradék olajat is, dobjuk bele a hagymát, a fokhagymát, és a gyömbért, majd pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.
3. Kerüljön a vokba a cukorborsó, a kaliforniai paprika és a kínai káposzta is, és ezeket pároljuk puhára.
4. A húst tegyük vissza a vokba a tésztával és a szószkeverékkel együtt, majd az egészet főzzük, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK