A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojássárgája
1 egész tojás
2 dkg élesztő
Tej
Só
A töltelékhez:
1 kg alma
Cukor
Fahéj
Baracklekvár
Daralt dió
1. A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd hagyd félórát pihenni. Amíg kel, párold meg a reszelt almát kevés cukorral és őrölt fahéjjal. A megkelt tésztát vékonyra sodord ki, szaggasd ki nagyobb pogácsaszaggatóval.
2. Kend meg baracklekvárral a korongokat és a párolt almából rakj rájuk halmokat. Fogd össze a tésztát, és formázz belőle gombócokat.
3. Forgasd a gombócokat a tésztából kimaradt tojásfehérjékbe, majd cukros darált dióba.
4. Sütőlapra téve 180 ºC-os sütőben süsd rózsaszínre.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK