Hozzávalók:
• 40 dkg spenót
• 25 dkg lasagnelap
• 20 dkg reszelt cheddar vagy trappista sajt
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 vöröshagyma
• só, frissen őrölt bors
• olaj
A besamelhez:
• 5 dkg vaj
• 5 dkg liszt
• 1 liter tej
• 1 kis fej hagyma
• 1 babérlevél
• pár szem szegfűszeg
Elkészítés:
A hagymát kockázzuk fel, vékony olajon dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a spenótot, és főzzük meg jó alaposan, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Reszeljük bele a fokhagymákat, majd, ha kész vagyunk, vegyük le a tűzről és tegyük félre.
A besamel elkészítéséhez a hagymát pucoljuk meg, tűzzük bele a szegfűszegeket, majd a babérlevéllel együtt tegyük a tejbe, és kezdjük el melegíteni. Mielőtt felforrna, vegyük le a tűzről, és távolítsuk el belőle a hagymát és a babérlevelet. A vajat hevítsük fel, majd keverjük hozzá a lisztet, ügyelve arra, hogy ne égjen le. Ha már egy kicsit megbarnult a liszt, keverjük hozzá a tejhez gyors mozdulatokkal, például egy habverővel.
Majd tegyük vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be az egészet. Ha kész van, keverjük össze a spenóttal, de hagyjunk egy keveset a lasagne tetejére is. Vajazzunk ki egy tálat, tegyünk az aljára egy réteg tésztalapot, arra a spenótos keveréket, arra egy újabb tésztalapréteget, arra ismét spenótot. Ismételjük ezt annyiszor, ahány réteget szeretnénk, majd végül zárjuk le tésztával. A reszelt sajtot keverjük össze a megmaradt besamellel, és egyengessük el a tészta tetején. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt kész az étel.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK